Ismert emberek olvasnak mesét 9 napon keresztül

2020.11.14. 19:54

Online mesével készülnek a koraszülött-világnapra

A koraszülöttekről szóló történetekkel és online rajzpályázattal készül a Korábban Érkeztem Alapítvány az idei Koraszülött Világnapra, melyet a járványhelyzet miatt helyeztek online térbe.

T. K.

Ismert emberek mesélnek 9 napon keresztül online térben Vadadi Andrienn koraszülöttekről szóló könyvéből.

Fotó: Torok Janos

Jövő hét kedden van a koraszülött-világnap, maelyet idén a járványhelyzet miatt speciá­lis körülmények között tud megünnepelni a Korábban Ér­keztem Alapítvány. Rádi Katalin alapító elmondta, a dóm lila fénybe öltöztetése most sem marad el: immár negyedik éve ezzel adnak reményt és hitet a koraszülő családoknak, hogy van élet a a koraszülött intenzív osztály után. Kedden este fél 6 és fél 7 között lesz látható a különleges fényfestés, a 6 órás harangszó pedig a nehézségekkel küzdő kicsikért szól majd. – Ezen túl virtuális programokat szerveztünk, így védve embertársainkat – fogalmazott Rádi Katalin.

– A felnőtteket arra kértük, írják meg koraszülésük történetét. Emellett online rajzpályázatot is hirdettünk, és arra buzdítjuk a 14 éven aluliakat, vessék papírra, mi jut eszükbe arról, hogy valaki korábban érkezik a világra. Mindehhez segítségül szolgálhat Vadadi Adrienn Három szülinapi torta című mesekönyve, amely alapítványunk felkérésére, szervezetünk koraszülő családjainak életmeséi alapján született – tette hozzá.

Ismert emberek mesélnek 9 napon keresztül online térben Vadadi Andrienn koraszülöttekről szóló könyvéből. Fotó: Török János

Aki nem ismerné a mesekönyvet, most az is meghallgathatja a benne lévő történeteket, a Koramentorház Facebook-oldalán ugyanis mindennap egy-egy ismert ember olvas fel belőle.

A mesélők között van Jakupcsek Gabriella, Miklósa Erika, Novák Péter, Ördög Nóra, Pászthy Bea, Peller Anna, Szabó Kimmel Tamás, Szinetár Dóra és az írónő Vadadi Adrienn.

A pályázatokat november 18-ig várják a [email protected] címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában