Pár hét alatt is ellustulhat az ember

2020.11.19. 16:36

Ezekkel a módszerekkel próbálnak talpon maradni a fitnesztermek és edzőik

Egyre több fitneszterem tér át ingyenes szolgáltatás helyett a fizetős online órákra, így próbálják meg a következő időszakot átvészelni. Egyelőre azonban úgy tapasztalják, kevesen hajlandók pénzt áldozni azért, hogy profi edzők instruálják otthoni edzéseiket.

T. K.

Az ingyenes élő, online órák népszerűséget, a fizetős szolgáltatások pedig pénzt hoznak a nehéz helyzetbe került fitnesztermeknek. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A koronavírus-járvány miatt idén már másodjára kellett bezárniuk a fitnesztermeknek. Míg fél éve szinte csak ingyenes órákat tartottak a kényszerű leállás idején, most egyre többen nyújtanak fizetős szolgáltatást. Káruk azonban így is hatalmas.

– A tavaszi tapasztalatok azt mutatták, hogy pár hét is elég volt ahhoz, hogy a vendégek egy része ellustuljon. Ez abból derült ki, hogy nyitás után sem tért vissza azonnal mindenki, kihasználva, hogy a bérleteket befagyasztottuk. Semmiképpen nem akartuk, hogy a mostani szünet alatt ez megismétlődjön, ezért minden nap élőben közvetítünk egy ingyenes órát, hogy anyagi oka ne lehessen a mozgás elmaradásának – magyarázta Ménesi Helga, a Fitt World Fitness tulajdonosa. Hozzátette: bár ezek ismertséget hoznak számukra, edzett vendégeik már ezekkel az órákkal nem tudnak fejlődni. Ezért lehetőséget biztosítottak az eszközbérlésre, zárt csoportban pedig olyan fizetős tréningeket tartanak, melyek jóval magasabb szintűek, mint azok az órák, melyeket bármely otthoni eszközzel végig lehet csinálni. – Ez tudja garantálni azt is, hogy az edzőink némi bevételhez jussanak a következő időszakban – tette hozzá.

Az ingyenes élő, online órák népszerűséget, a fizetős szolgáltatások pedig pénzt hoznak a nehéz helyzetbe került fitnesztermeknek. Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

A Király Robi Fogyi Központ fizetős online bérlet szolgáltatással várja a vendégeket a kényszerű zárvatartás idején. – Közel 70 anyagot rögzítettünk korábbi óráinkon. Ezek a bérletesek számára korlátlan számban megnézhetők – mesélte Király Róbert, aki szerint ennek köszönhetően a megszokott edzőtermi hangulatot is otthonába csempészheti bárki. – Tartunk online személyi edzést is, ennek plusz előnye, hogy látjuk, mit csinál a vendég, így egy-egy rossz mozdulatot korrigálni tudunk.

A fitneszedző teremtulajdonos elmondta, bíznak benne, hogy egyre többen éreznek majd igényt a sportolásra – már csak azért is, mert a testmozgás alapvető a vírus elleni küzdelemben. – Számunkra pedig az életben maradást garantálhatja, hiszen a terem bérleti díját továbbra is kell fizetnünk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában