Hétvégén 143 migránst állítottak meg a megyében

2020.12.21. 14:30

Katonazenész kapta el a buszos migránsokat

Két migránst fogott el a Makóról Hódmezővásárhelyre tartó buszon Nagy Sándor katonazenész. Közben pedig a határ közelében megint több mint száz illegális bevándorlót állítottak meg alig egy nap alatt.

Suki Zoltán

20200922 Hódmezővásárhely Autóbusz pályaudvar. Fotó: Kovács Erika KE Délmagyarország

Fotó: Illusztráció / Kovács Erika

Azt már mindenki megszokhatta, hogy naponta átlagban száznál is több illegális bevándorlót tartóztatnak fel a rendőrök megyénkben, most azonban olyan dolog történt, amire eddig még nem volt példa.

Illegális bevándorlók elfogásában segített szombaton az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi zenekarának katonazenésze. A dandár hivatalos oldalán írták, hogy Nagy Sándor 24 órás szolgálatra indult a reggeli távolsági busszal Makóról Hódmezővásárhelyre. Amikor a törzs­őrmester egyenruhában felszállt a buszra, akkor

a sofőr a járműn utazó két külföldi férfi azonosításában kérte a segítségét.

A férfiak nem tudták igazolni magukat. Nagy Sándor ekkor telefonon értesítette a rendőrséget és megkérte a busz vezetőjét, hogy a vásárhelyi buszmegállóban a hátsó ajtót ne nyissa ki. A helyszínre érkező rendőr megérkezéséig a katonazenész feltartóztatta a férfiakat.

Közben persze a határvédelemben dolgozó katonák és rend­őrök sem tétlenkedtek.

Pénteken délután fél hattól vasárnap reggel fél hatig összesen 143 migránst állítottak meg a megyében.

A megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a járőrök Kiszomboron, Ferencszálláson, Deszken, Kübekházán és Szegeden is találtak kisebb-nagyobb, túlnyomóan fiatal férfiakból álló csoportokat. A migránsok között volt, aki szír, algériai, líbiai, afgán vagy éppen tunéziai állampolgárnak mondta magát, de egyiküknél sem voltak iratok. A rendőrök ezért mindegyiküket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója pedig azt jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában