mindenki megtalálta a neki tetsző ajándékot

2020.12.18. 19:45

Ötszáz gyerek kap karácsonyi ajándékot a Mátrixtól

Már nyitás előtt nagy volt a sor december 18-án a Centerke Adományozó Központ előtt, ahol két nap alatt legalább 500 gyerek válogathat magának játékot karácsonyra.

T. K.

Minden gyerek talált magának olyan játékot, ami igazi örömöt okoz neki karácsonyra.

Fotó: Frank Yvette

A Mátrix Közhasznú Alapítvány több ezer társasjátékot, babát, kisautót, plüsst és egyéb játékot gyűjtött össze, amelyek közül a hozzájuk érkezők kiválaszthatják, ami leginkább örömöt okozna számukra. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, félezer meghívót küldtek ki az eseményre, de bárki eljöhet, akinek nehézséget okoz, hogy gyermekének ajándékot tegyen a fa alá.

Minden gyerek talált magának olyan játékot, ami igazi örömöt okoz neki karácsonyra. Fotó: Frank Yvette

A központba a járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően egyszerre két család léphetett be, a csoportokat pedig idősávokra beosztva hívták.

Az elsők között érkezett Brigi és 7 éves kisfia. Dominik egy robotot választott, mellé egy pókemberes mesekönyvet és ahogy minden támogatott, egy édességcsomagot is kapott.

– Nagy segítség ez a lehetőség, hiszen bár vettem egy kis ajándékot, azt is a munkahelyemtől kapott utalvánnyal tudtam csak kifizetni – mesélte az édesanya.

Fotó: Frank Yvette

Közben érkeztek az újabb és újabb gyerekek: volt, aki a plüssök között válogatott lelkesen, más hatalmas örömmel szorította magához azt a két dinoszauruszos könyvet, amit megtalált. Természetesen a később érkezők sem kerültek hátrányba, hiszen a készleteket az alapítvány munkatársai folyamatosan töltötték.

A karácsonyi ajándékválogató december 19-én 10 és 13 óra között folytatódik a Centerkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában