Majdnem négy hónapot késett a nyitás

2020.12.14. 16:35

Postát kaptak karácsonyra a klebelsbergtelepiek

Hosszas várakozás után hétfőn újra kinyitott a 17-es posta Szegeden, amit a Zentai utca 31/A alá költöztettek át. A informatikai, biztonsági, villamossági rendszerek kiépítése miatt csúszhatott meg az augusztus végére ígért nyitás.

Kiss Anna

Szeged – 2020.12.14. Újra kinyitott a 17-es posta a Zentai utcában, augusztus óta zárva volt. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

– Örömmel tájékoztatjuk, hogy a 17-es posta várhatóan december 14-én nyit meg újra, változatlan szolgáltatási körrel és nyitva tartási idővel – válaszolt lapunk kérdésére a Magyar Posta. Ezért hétfőn mi is kilátogattunk Klebelsberg-telepre, ahol

valóban már nyitott kapuval várták az ügyfeleket 8 óra 30 perctől a Zentai utca 31/A alatt, ugyanis ide költözött át a nyáron a posta a Váltó utca 14. szám alól.

Erre azért volt szükség, mert július végével a Váltó utcai ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést, erről a Magyar Posta értesítette a szegedi önkormányzatot, és egyeztetést kezdeményezett az ügyben. Így született meg az a megállapodás, hogy a hivatal a Zentai utcába költözik, a városrészi könyvtár épületébe. Erről június végén döntött a közgyűlés.

December 14-től már újra a 17-es postán adhatták fel leveleiket a városrészben élők.
Fotó: Karnok Csaba

A posta elhelyezéséhez azonban át kellett alakítani az ingatlant. A munkálatok augusztusban kezdődtek, akkor azt ígérte a Magyar Posta, hogy a hónap végén kinyitnak az új helyszínen, viszont lapunknak többen is jelezték október közepén, hogy még mindig nincs postahivatal a városrészben.

Akkor a Délmagyarország megkeresésére az önkormányzat azt írta, hogy a kivitelezési munkálatok – festés, mázolás, burkolás – jelentős részét speciális, a Magyar Posta által igényelt informatikai, biztonsági, villamossági rendszerek kiépítése teszi ki, ezeket a feladatokat a cég által javasolt alvállalkozók tudják elvégezni. Ezekkel nem készültek el időben a szakemberek, ezért

csúszott csaknem négy hónapot a nyitás.

Mostantól a hivatal zavartalanul működik, hétfőtől péntekig, 8 óra 30 perc és 12 óra, valamint 12 óra 30 perc és 16 óra között várja az ügyfeleket. A Posta a környékbelieknek erről tájékoztatót is küld.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában