Helyi közélet

2020.12.21. 13:23

Sikeresen pályáznak a klárafalviak

Klárafalva fejlődik: új műszereket vásárolhatnak a helyi orvosi rendelőbe, a gyerekek pedig korszerű játszóteret kaptak. Minderre összesen 8 milliót költhet az önkormányzat.

Szabó Imre

Klárafalva is sikeres a központi pályázatokon. Fotó: Hunyadi-Huszta Brigitta

Fotó: Hunyadi-Huszta Brigitta

Két központi pályázaton is sikerrel szerepelt a közelmúltban a 460 lelket számláló kis falu, Klárafalva. Mind a kettőt a Magyar falu program keretében hirdették meg – tájékoztatta lapunkat a polgármester, Boros Zsolt.

Az egyiknek köszönhetően a háziorvosi rendelőt szerelhetik fel új műszerekkel 3 millió forint értékben.

Hogy pontosan mit vásárolnak ide, arról folyik az egyeztetés Fekete Gyöngyi háziorvossal. Az orvosi rendelőt egyébként már korábban felújították, igényes környezet fogadja az ide betérő klárafalviakat.

A másik pályázati sikernek elsősorban a kisgyermekes családok örülnek

– a község első emberének ez is szívügye volt: 5 millió forint értékben megépült a régóta várt új játszótér. Az apróságok ezt a járványügyi helyzet miatt természetesen még nem használhatják, de elmondható róla, hogy kreatív, szép és igényes eszközökkel szerelték fel.

Klárafalva is sikeres a központi pályázatokon.
Fotó: Hunyadi-Huszta Brigitta

Boros összegzése szerint a kistelepülés a fejlődés útjára lépett. Ezt nem csak a pályázati sikerek jelzik, de az is, hogy a közfoglalkoztatottak, illetve az önkéntes munkát vállaló helybeliek egész évben szépítették a település arculatát, illetve hogy új családok költöztek a két nagyváros, Szeged és Makó közötti kistelepülésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában