Életmód

2020.12.21. 20:27

Sportos ajándékot kaptak a kiszombori gyerekek

Szabó Imre

Süli András a megajándékozott kiszombori gyerekekkel. Fotó: Szabó Imre

Öt család kapott hétfőn karácsonyi ajándékcsomagot a Küzdj meg a bajnokkal! Alapítványtól Kiszomboron. A Szegeden bejegyzett alapítvány a gyerekeket egészséges életmódra, környezettudatosságra neveli – többek között megszervezi, hogy sztársportolók tartsanak egy-egy testnevelésórát vidéki iskolákban.

Kiszomboron Molnár Tamás háromszoros olimpiai vízilabdázóval és Márton Anita bronzérmes súlylökő olimpikonnal találkozhattak a gyerekek – tudtuk meg az ötletgazdától, egyúttal az alapítvány elnökétől, Süli Andrástól, aki civilben a csongrád-csanádi és a Bács-Kiskun megyei szabad­idősport elnöke.

Süli András a megajándékozott kiszombori gyerekekkel.
Fotó: Szabó Imre

Az idei hasonló programokat a koronavírus-járvány keresztülhúzta. A mostani, rászorulóknak szóló ajándékosztást sem tudták olimpikonok közreműködésével megszervezni, de több olyan településre igyekeznek eljuttatni az alapítvány meglepetését, ahol az alapítványnak van valamilyen kapcsolata.

Kiszomboron a személyes ismeretségen túl az iskola Oláh Veronika Alapítványával működnek együtt. Ide öt, édességeket és vitaminkészítményeket tartalmazó csomagot hozott el Süli András, és ezeket át is adta a szülőknek (Ianovici Lívia, Pásztor Aurélia, Kovács Nóra, Lakatos Zsuzsanna és Harkayné Selley Liza). Három olyan ember – Csanádi Norbert, Fancsali Zoltán és Tóth Gábor – is kapott csomagot, aki hosszabb ideje segíti az iskolai alapítvány tevékenységét.

A megyében Pusztamérgesen, Ruzsán és Zsombón is szerveztek hasonló ajándék­osztást. Az élsportolók pedig, akik ebben most nem tudtak közreműködni, az alapítvány közösségi oldalán tették közzé üzeneteiket a gyerekeknek.

Az élsportolók az alapítvány közösségi oldalán tették közzé üzeneteiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában