Sikeres volt a szőregi Rózsahölgyek adománygyűjtése

2020.12.30. 19:58

Tableteket vásárolnak

A rózsahölgyek évek óta aktív szerepet vállalnak Szőreg közösségi életében.

Tóth A. Péter

Fotó: Rózsahölgyek Rendje Egyesület

A Rózsahölgyek Rendje Egyesület december elején védőmaszkokat és fertőtlenítőszereket adományozott a szőregi orvosi rendelő és az iskola számára. Csatlakoztak a Karitáció Alapítvány Csokigyűjtő akciójához is, ennek keretében több száz gyermek karácsonyi ünnepét tették szebbé a Bohócdoktorok.

A 18 hölgyből álló egyesület minden évben jótékonysági Ka­talin-bált szervez, aminek bevételéből különböző szervezetek, intézmények gyermekeit, valamint a Rózsaünnep megszervezését támogatják.

Fotó: Rózsahölgyek Rendje Egyesület

Idén nem sikerült megrendezni a bált, a hölgyek azonban fontosnak tartották, hogy ne maradjon el a társadalmi felelősségvállalás kollektív élménye, ezért karácsonyi adománygyűjtést szerveztek. Az akcióval a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában zajló digitális oktatáshoz, számítástechnikai eszközök beszerzéséhez szerettek volna hozzájárulni.

Az adományokból 103 ezer forint gyűlt össze, amit néhány napja adtak át a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónőjének.

– Azt tervezzük, hogy a be­folyt összegből, a lehetőségek függvényében, 1-2 tanulónkat támogatjuk majd, tanulói tablettel szeretnénk elősegíteni tanulásukat. A korszerű eszkö­zök megvásárlásához valószí­nűleg szükség lesz az iskolai alapítványunk anyagi támogatására is. Ezúton szeretnénk minden kedves felajánlónak megköszönni, hogy részt vettek a jótékonysági adománygyűjtésben, és hozzájárultak, hogy könnyebb legyen a gyerekek számára az online tanulás – mondta lapunknak Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna egyesületi tag, igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában