Helyi közélet

2020.12.23. 11:44

Visszakerült a harangtorony Pitvaroson

Sikeresen pályázott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív programon keresztül a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztésére.

Kovács Erika

A toronysisak az iskola jellegzetessége. Sajnálták volna a pitvarosiak, ha nem kerül vissza a helyére. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az Fejlődés és fejlesztés a jövő nemzedékéért Pitvaroson elnevezésű projektre több mint 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A pitvarosi iskolában 110 diák tanul, a felújítás a felső tagozatos iskolaépületet érinti. A diákok a munkák idején az önkormányzat különböző más épületeiben tanulnak.

A toronysisak az iskola jellegzetessége. Sajnálták volna a pitvarosiak, ha nem kerül vissza a helyére. Fotó: Kovács Erika

Az elnyert pénzből felújítják a tetőt, az aulát. A szolgálati lakást oktatást szolgáló helyiségekké alakítják át, és egy bővítménnyel összekötik az intézmény egyes épületeit is. Az iskolára napelemes rendszert telepítenek, amely az intézmény áramellátását biztosítja.

Felújítják az udvart is, a Petőfi tér 15.-ben pedig játszóudvart létesítenek. A működéshez szükséges bútorok, informatikai és fejlesztő taneszközök beszerzése is a projekt részét képezi.

Az iskolaépület helyi védelem alatt áll. A harangtorony jelképnek számít, amelyet szintén felújítottak, nemrég visszakerült a helyére. A teljes beruházás várhatóan 2021. április végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában