2021.01.04. 19:02
Cukrászműhely vár a diákokra a Krúdyban
Évtizedek óta képeznek cukrászokat és technikusokat a szegedi középiskolában. A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola gazdag szakmai kínálata nem csak az édességek iránt érdeklődő diákokat vonzza.
Fotó: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola
A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolában a kereskedelem, a vendéglátás és a turizmus jól megfér egy helyen. Aki olyan szakmát szeretne, ahol kiélheti kreativitását, ahol előnyt jelent, ha kimagasló kommunikációs képességgel rendelkezik és szeret emberekkel foglalkozni, a Krúdyban megtalálta a helyét.
A középiskolában az online világ szerelmeseit is piacképes szakmákkal várják.
Kinyílik a világ
A 3 éves képzések célja: a szakma magas szintű elsajátítása. A Krúdyban végzettek kereskedelmi értékesítő, pincér – vendégtéri szakember, cukrász- vagy szakácsszakmában helyezkedhetnek el.
– Technikumi, 5 éves képzéseinket azon diákoknak ajánljuk, akik érettségit és szakmát is szereznének, szívesen kipróbálnák magukat közép- vagy később felsővezetőként, és továbbtanulási céljuk van. Szakács szaktechnikus, cukrász szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus, kereskedő és webáruházi technikus, valamint turisztikai technikus képzéseket nyújtunk – sorolta Molnár Zoltán igazgató.
Hozzátette, aki szereti az angol nyelvet, annak ideális választás lehet a két tannyelvű turisztikai technikus képzés, amely a régióban egyedülálló.
Ezen a területen a 13. évben két szakirány választására is lehetőség van: az egyik az idegenvezető, a másik a turisztikai szervező.
Jól felszerelt iskola
A színvonalas szakmai oktatást segítik a technikailag jól felszerelt tantermek és a gyakorlati oktatást támogató kabinetek. A Krúdyban korszerű pénztárgépes terem, cukrászműhely, tanétterem és tankonyha található, ahol a diákok munkahelyi környezetet teremtve sajátíthatják el az adott szakmát.
Az idei tanévben egy új vendéglátó-tanegység kialakítása kezdődött el, ahol a mai modern igényeknek megfelelő technológiák és eszközök kaptak helyet. Az ízletes süteményeket nemcsak süthetik, de kóstolhatják is a diákok.
Nemzetközi pályázatok
– Iskolánk Erasmus-pályázatait 3 nívódíjjal is jutalmazták. Erasmus+ és Erasmus pro pályázataink keretein belül jelenleg 8 országban bővíthetik szakmai ismereteiket diákjaink, megismerkedhetnek más népek kultúrájával, értékes szakmai tapasztalatokra tehetnek szert.
Partnerközpontú oktatás valósul meg számos gyakorlati helyet biztosító, elismert hazai céggel, vállalkozással, amelyek szívesen alkalmazzák diákjainkat az iskola elvégzése után is – fogalmazott Molnár Zoltán.
A pedagógus hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű fiatalok szakmához, érettségihez juttatására. Fontos szempont, hogy minden diáknak piacképes szakmát és karrierlehetőséget biztosítsanak.