30 milliót pályázaton nyertek, az önkormányzat 40 millióval szállt be

2021.01.21. 15:10

Februárban költöznek vissza az óvodások

Hamarosan újra birtokba vehetik az intézményt a gyerekek, miután elkészül a Fő utcai intézmény energetikai korszerűsítése. A Platánfa Óvoda felújításával elmondható, hogy a város összes ilyen intézménye komoly modernizáción esett át az elmúlt években.

Majzik Attila

Kívül-belül megújult az óvoda. Fotó: Majzik Attila

Nemsokára énekszó és nevetés váltja a fúrók, vésők és csiszolók hangját: február végétől már nem a munkagépek, ha­­nem a gyerekek zaja veri fel a Fő utcát, ugyanis a Platánfa Óvoda felújításának elkészülte után visszaköltözhetnek eredeti intézményükbe a kicsik.

A gyerekek a felújítás hónapjaiban a város többi intézményeibe járnak, de mint megtudtuk, már alig várják, hogy újra megszokott óvodájukba járhassanak.

– Lassan egy éve már, hogy a munkák miatt el kellett hagynunk az óvodánkat, nagyon várjuk már, hogy visszaköltözhessünk. A gyerekek is mondogatják, hogy már az igazi óvodájukban szeretnének farsangozni – mondta el Meggyesi Tünde, az intézmény vezetője.

Kívül-belül megújult az óvoda.
Fotó: Majzik Attila

A Fő utcai óvoda teljes felújításon esett át, az energetikai korszerűsítés során elkészült az óvoda hőszigetelése, új nyílászárókat szereltek fel, lecserélték a bejárati ajtókat, a fűtéskorszerűsítés során pedig két új kazánt szereltek be, és kicserélték a radiátorokat is.

A felújításra mintegy 30 millió forintos állami támogatást kapott a város, de emellett ko­molyan a zsebébe kellett nyúlnia az önkormányzatnak is, 40 milliót tettek hozzá a projekt befejezéséhez.

– Egy 120 éves épület újult meg, ahol még a falon kívül futottak a vezetékek. Ezeket a rekonstrukció során bevésték, teljesen új villamos hálózatot, új villámvédelmet és új kapcsolókat kapott az óvoda. Az önkormányzat saját erőből fedezte ezt a megnövekedett mű­­szaki tartalmat, azaz a festést, a parketta felújítását, az új villamos hálózat kiépítését és a komplett festést is – magyarázta Dencs Nikolett pályázati ügyintéző. Hozzátette, a felújítással lezárul a város összes óvodájának modernizálása, ezzel nő a gyerekek ellátási színvonala, javulnak az óvodai dolgozók munkakörülményei, a jobb energiahatékonyság miatt pedig csökken az épületek rezsiköltsége is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában