Szeged

2021.01.30. 17:02

Fidesz: Botka személyes veresége az SZTE modellváltása

A szenátus bölcs döntésének köszönhető, hogy a szegedi baloldal kísérlete elbukott, Botkáék ezzel történelmi vereséget szenvedtek – állítja a szegedi Fidesz. A párt szerint Szegedi Tudományegyetem és annak hallgatói a 21. század igazi győzteseivé válhatnak a modellváltással.

munkatársunktól

20210118 Szeged SZTE Szegedi Tudományegyetem rektori épülete. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Meghatározó vereséget szenvedett a szegedi baloldal és személyesen Botka László. A szegedi baloldal hazug politikai cirkuszt csinált a Szegedi Tudományegyetem modellváltásából, ám szerencsére nem tudták megakadályozni, hogy történelmi léptékű fejlesztések indulhassanak el az egyetemen – írta lapunknak eljuttatott közleményében a szegedi Fidesz.

A párt szerint Botka László, Nagy Sándor, a momentumos Mihálik Edvin kísérlete elbukott, kísérletük totális kudarc. Leszögezték, a szegedi baloldal hazug propagandával el akarta bizonytalanítani a Szegedi Tudományegyetem vezetését és polgárait a modellváltással kapcsolatban. Hozzátették, nyílt színi hazugságokat terjesztettek a modellváltásról, és ezzel azt veszélyeztették, az SZTE nem tudja majd igénybe venni a történelmi léptékű fejlesztési forrásokat.

Azt is írták, hogy Botkáék az összes hazugságot bevetették, csak hogy az SZTE töretlen fejlődését megakasszák – saját kisszerűségük

miatt nekik jobb lett volna egy, a középszerűségbe visszasüllyedő egyetem, semmint egy modern, XXI. századi, és Európában is jegyezett oktatási intézmény.

Kiemelték, a pénteki szenátusi döntés a lehető legdemokratikusabb. A kormányzat ugyan felajánlotta az alapítványi működést minden egyetemnek, kidolgozta annak részletszabályait, de a döntést az egyetemek szenátusi határozatára bízta. Szegeden a Szenátus többsége a modellváltásra szavazott, és ez nagyon fáj a szegedi baloldalnak, mert ők a diktátumokat és a diktatórikus vezetési stílust tartják megfelelőnek – tették hozzá.

Hangsúlyozták, a szenátusi döntés következtében az egyetem előtt történelmi lehetőségek állnak. Emlékeztettek, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott, a következő 2 évben 1500 milliárd forint áll rendelkezésre a magyar egyetemek fejlesztésére. Ez olyan roppant mértékű forrás, mely korábban soha nem állt a felsőoktatási rendelkezésére.

A szenátus bölcs döntésének köszönhető, hogy a szegedi baloldal kísérlete elbukott, Botkáék ezzel történelmi vereséget szenvedtek, és

a Szegedi Tudományegyetem, valamint annak hallgatói Botka akarata ellenére a 21. század igazi győzteseivé válhatnak – zárták a közleményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában