Földeákon mégis elmarad a busójárás

2021.01.20. 07:00

Javultak a számok

Az Operatív Törzs hivatalos adatai szerint tegnap reggelre Csongrád-Csanád megyében 17 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Jó hír, hogy továbbra is alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció Szegeden a Nemzeti Népegészségügyi Központ második heti adatai szerint.

Munkatársunktól

20210118 Szeged Koronavírus járvány: szájmaszkot viselő emberek a belvárosban. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Továbbra is alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció Szegeden a Nemzeti Népegészségügyi Központ második heti adatai szerint. A szennyvízmintákban mért átlagos víruskoncentráció országosan sem változott jelentősen. Azért, hogy ez így is maradjon, a központ szerint továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, azaz például a maszkviselés és a megfelelő védőtávolság betartása.

Januártól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelében az európai uniós szakpolitikai aktualitásokról és uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről is beszámol. A hírlevelek a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján is olvashatók. A kamara internetes oldalán jelenleg 39 olyan Csongrád-Csanád megyében tevékenykedő vállalkozás szerepel, amelyik valamilyen koronavírus-járvány alatt is használható védőfelszerelést, vagy fertőtlenítőszert készít.

Telefonos lelkisegély-szolgálat működik a csongrádi Egészségfejlesztési Irodánál, és két pszichológus is segít azoknak is, akik a járvány miatt keresik őket, ahol a rendelőintézet most is teljes kapacitással működik

– mondta a helyi tévé műsorában Szilágyiné Kádár Irén vezető asszisztens.

Földeák honlapján pedig arról írtak, hogy a február végére szervezett busójárás, a járványhelyzet miatt a településen is elmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában