a tervek szerint őszre elkészül

2021.01.18. 18:23

Óriás daruval emelték be az új aréna elemeit – Galéria

A Felső ­Tisza-parton már javában épül a kézilabdacsarnok, ami 8300 személy befogadására lesz alkalmas. Hétfőn a dómnál is magasabb daruval emelték be a szerkezethez szükséges elemeket.

Munkatársunktól

Szeged, 20210118:. Új sportcsarnok építése Felsõvároson. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Kézilabdacsarnok épül Szegeden, több mint egy éve. A 35,8 milliárd forintos projekt a 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság helyszínéül is szolgáló arénát, a kétpályás edzőcsarnokot, valamint az akadémiai, kollégiumi részleget is magába foglalja.

Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítőterem is épül.

A tervek szerint őszre készül el a kézilabdacsarnok, amit a Modern Városok Programban hoznak létre.

Az alapkövét 2019 novemberében tette le Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-­szövetség elnöke, Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke, és Mikler Roland, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdakapusa.

Bartók Csaba Facebook-oldalán is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">megosztotta a hírt az épülő kézilabdacsarnok legmagasabb elemének elhelyezéséről.

 

Lelátók

A nemzetközi előírásoknak megfelelő lelátószerkesztéssel legalább 5500 nézőhely kiszolgálását kell biztosítani a fő kerengőszintről, vagyis az első emeletről. Ezért az emeleten alakítják ki a büféket, a vizesblokkokat és a ruhatárakat, valamint a televíziós közvetítést biztosító kamerahelyeket.

A fennmaradó 2800 nézőhely megközelítését pedig egy felső kerengőről oldják meg. A két szintet lépcsők kötik majd össze. A felső, 2800 nézőhelyes szint a csarnoktértől vizuálisan – egy függönyrendszer segítségével –, valamint gépészetileg is leválasztható lesz. Az edzőcsarnoknak saját bejárata, lelátója és előcsarnoka lesz. Ez a létesítmény egyszerre legalább 1500 nézőt tud majd fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában