Pusztaszer

2021.01.25. 12:55

Fizessen a falu az egységes házszámtáblákért?

Imre Péter

Fotó: Imre Péter

– Ha a polgármesteri hivatal állja a költségeket, akkor legyenek egységesek a házszámtáblák – mondta Bitó Rozália, a pusztaszeri központi bolt pénztárosa.

A közelmúltban a Magyar Posta Zrt. levelet küldött a helyi önkormányzatnak, azzal a kéréssel, hogy

azokon az ingatlanokon, ahol nincs szám, vagy olvashatatlan, he­­lyezzék ki, illetve javítsák ki, mert munkatársaik nem tudják beazonosítani a küldemények címzettjét.

Ekkor elevenítette fel Máté Gábor polgármester korábbi ötletét, hogy legyenek egységesek – például ke­­rámiából – a településen a házszámok. Erről kérdeztük a lakosokat.

A szomszédos dohányboltban az egyik eladó, Borkáné Krizsán Anikó is azt mondta lapunknak: biztosan az lenne az emberek első kérdése, kell-e érte fizetni, és valószínűleg akkor támogatnák többen, ha nekik nem kerülne semmibe. Közölte: náluk a kerítésen és a házfalon is megtalálható a szám.

Házszám nélkül nem ér célba a postai küldemény.
Fotó: Imre Péter

Antal úgy vélekedett, ha egy­­ségesítik, mindenképpen fehér legyen fekete számokkal, az már bevált és jól olvasható. Azt is elmondta: szerinte ez nem kerülne sokba, nyugodtan állhatnák a költségeket az ingatlantulajdonosok.

– Szerintem mindenki maga döntse el, szeretné-e, hogy egységes házszám legyen a faluban. Ez korábban is így volt a lemez házszámtáblákkal, fehér alapon fekete „betűkkel”. Még sok helyen láthatóak – mondta Halász Magdolna.

Hozzátette: valóban több házon nincs semmi, így nehezen tudják be­­azonosítani azokat a postások. Ezt tapasztalatból tudja: Munkástelepen a posta külterületi kézbesítője, képviselője. Nála a házon és a kerítésen is szerepel a szám.

– Az igényt mindenképpen fel kell mérni, és az is megfontolandó, ki állja a költségeket, nem lehet mindent az önkormányzatra testálni – hangsúlyozta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában