Helyi közélet

2021.01.20. 11:17

Növelnék a szakmák versenyképességét

A KÉSZ Csoport és a Szegedi Szakképzési Centrum közösen egy olyan képzőközpont létrehozását tervezi, ahol az építőgazdaság szakmáira vo­natkozóan valósulhat meg együttműködés a szakképzési centrum, a szakképző intézmények és a KÉSZ Csoport cégei között.

Munkatársunktól

A képzőközpontban tanulók munkabért kapnak majd, miközben megszerzik a tudást. Fotó: Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

A képzőközpont nonprofit gazdasági társaságként működne.

– Együttműködésünk az épületgépészet, gépészet, építőipar, az elektronika és elektrotechnika ágazatok szakmáira irányul. A képzőközpont az ágazati alapoktatás után szakképzési munkaszerződést köt majd a tanulókkal, akik így munkabért kapnak, miközben megszerzik a szakmai tudást. A képzőközpont részeként tanműhelyeket, kiszolgálóhelyiségeket, raktárakat és közösségi tereket magában foglaló új épület építését tervezzük.

A fejlesztés eredményeként kialakuló 21. századi környezet és eszközpark lesz a minőségi képzés egyik garanciája

– mondta lapunknak Feketű Béla igazgató. A Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola vezetője hozzátette, az együttműködés célja, hogy segítségével növelni lehessen a szakképzésben tanulók létszámát, így válaszolva a gazdaság részéről megfogalmazott növekvő létszámigényre és növelve a hazai gazdaság versenyképességét.

A képzőközpontban tanulók munkabért kapnak majd, miközben megszerzik a tudást.
Fotó: Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola

A végzett diákok munkaerőpiaci helyzete akkor erős, ha a kompetenciáik fejlesztése összhangban történik az őket majdan foglalkoztató vállalkozások elvárásaival. A képzőközpont ezért együttműködést alakít ki az építőágazat területén tevékenykedő vállalkozásokkal, amelyekhez kihelyezi a tanulókat, hogy az egyes tu­dáselemeket a legalkalmasabb helyen sajátíthassák el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában