#írjon nekünk!

2021.01.21. 10:37

Olvasónk jelzése után megjavították a díszkivilágítást

Egy szőregi olvasónk jelezte a napokban, hogy már hosszú ideje nincs díszkivilágítása A lány rózsákkal nevű szobornak a szőregi körforgalomban. Ezenkívül arra is panaszkodott, hogy a Hősök terén az Emese-­­kút korábban megszokott kivilágítása sem működik már legalább fél éve.

K. A. R.

Újra fényben pompázik az ország első rózsaszobra. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Megkerestük a szegedi ön­kormányzatot, hogy tudnak-e a problémákról, és ha igen, mikor hárítják el azokat. Mire lapunk megkapta a választ, már elhárult a hiba, ugyanis a város beszámolója szerint az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. kijavította. Így ismét fényben áll hazánk első rózsaszobra, amit Máté István és Lantos Györgyi 2013-ban készített. Az Emese-kút kapcsán azt írták válaszukban, hogy a díszkivilágítás megváltozott a tér felújításával, amit még 2019-ben végeztek el és 2020 elején adtak át. A fejlesztés 94,5 millió forintba került, és a terveknek megfelelően megszüntették a kivilágítást, helyette kandelábert helyeztek ki a kúttal szemben.

Az Emese álmának egy jelenetével díszített ivókutat még 2012-ben avatta fel Gyulay End­­re nyugalmazott megyés püspök. Kivilágítást viszont csak egy évvel később, 2013-ban kapott a kút, aminek vizével nemcsak a helyiek, hanem a Szegedet Törökkanizsával összekötő kerékpárúton haladók is olthatják a szomjukat, hiszen részben ezért hozták létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában