helyi polgárőrök kiemelkedő munkáját díjazták

2021.01.06. 09:05

Polgárőr község lett Ásotthalom

Az Országos Polgárőr Szövetség döntésének értelmében országos elismerést vehetett át az Ásotthalom Községi Polgárőr Egyesület több évtizede végzett kiemelkedő munkássá­gáért.

Munkatársunktól

Ásotthalom 2021.01.05. Képen: Pőcze Levente polgárőr Fotó: Török János TJ DM

Fotó: Török János

Az ásotthalmi polgárőrök a Polgárőr község országos elismerő címet kapták meg a közelmúltban.

A helyi polgárőrök kiemelkedő munkáját díjazták.
Fotó: Török János

Ásotthalom képviseletében Pőcze Levente, az egyesület elnöke és Papp Renáta alpolgármester vették át a kitüntetést a Lajosmizsén megrendezett országos polgárőr-találkozón. A szövetség kitüntetését Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Túrós András, az OPSZ elnöke adták át.

Az elismerést tábla is jelzi a falu határában a helységnévtábla alatt. Itt beszélgettünk Pőcze Leventével, aki tavaly óta Ásotthalom díszpolgára.

– Minden évben pályáztunk az elismerésre, amit most sikerült kiérdemelni a folyamatos munkának és a kiemelkedő szolgálat miatt, ami a migrációs nyomás mellett a külterületen lévő tanyák nagy számának és nagy területének köszönhető – magyarázta Pőcze Levente. Ez azt jelenti, hogy a polgárőrök sokat dolgoznak, számokra lefordítva, magas az egy főre eső szolgálati órák száma.

– 2020-ban majdnem 400 óra volt az egy főre eső szolgálat ideje, ami Csongrád-Csanád megyében számottevő – tette hozzá a polgárőrség vezetője.

Az erkölcsi elismerés mellé 100 ezer forintot is kaptak, ami működési támogatás, üzemanyagra és az autók karbantartására költik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában