folytatódik a tárgyalás

2021.01.19. 17:06

Rossz állapotban van a lopássorozat fővádlottja

Január 19-én Szegeden folytatódott az az évek óta húzódó büntetőper, amelyben összesen 11 embert vádoltak meg azzal, hogy idős, magányos emberektől loptak Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun és Jász- Nagykun Szolnok megyékben még 2015-ben.

S. Z.

Képalá: Magányos idősek voltak a bűnbanda célpontjai. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A tárgyaláson nem jelent meg az összes vádlott, volt, aki a koronavírus-járványra, más pedig egyéb egészségügyi okokra hivatkozva mentette ki magát.

Magányos idősek voltak a bűnbanda célpontjai. Fotó: Kuklis István

Az elsőrendű vádlott az édesapjával érkezett a bíróságra, akinek a gondnoksága alatt van.

A férfi szemmel láthatóan nem volt jól, előre-hátra himbálózott a széken, miközben maga elé meredt, és a bíró egyetlen kérdésére sem reagált.

A tárgyaláson újra elkérték a vádlottak adatait, amiben a legutóbbi, már több mint két évvel ezelőtti tárgyalás óta semmilyen változás sem történt. Viszont az egyik vádlott és védője beadott egy indítványt, amelyben két rendőr tanúkénti meghallgatását kérték. Szerintük ugyanis a vádiratban más szerepel, mint ami az évekkel ezelőtti helyszíni kihallgatáson elhangzott. Ezt az ügyész nem ellenezte, bár szerinte semmi szükség rá.

A tárgyalás rövidesen tanúmeghallgatásokkal folytatódik.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottak ellen nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat összesen negyven vádpontban. Mivel nem volt jövedelmük, egy 11 fős bűnszövetséget létesítettek, és elhatározták, hogy időseket fosztanak ki. Jellemzően készpénzt és ékszereket loptak.

Az esetek többségében megvárták, amíg a sértettek az ingatlant elhagyják, azonban többször is tetten érték őket. Ilyenkor arra hivatkoztak, hogy fémet, tollat, régiséget vásárolnának, majd elmenekültek a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában