Balástya

2021.01.15. 18:53

Top 100-ban a Saliverzum

Családi gazdaságként működnek.

I. P.

Balástya – 2021.01.12. A balástyai Saliverzum bekerült a TOP100 termelő közé, neves éttermek ajánlásai lapján. Képen: Sándorné Bitó Éva férjével. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Nagy elismerés és megtiszteltetés, hogy bekerültünk a Magyar Konyha gasztronómiai magazin által szervezett szavazáson a legjobb alapanyagot előállító Top 100 termelőbe és az arról megjelent kiadványba

– mondta Sándor Viktória, a zöldségek, salátakülönlegességek, bébizöldségek, fűszernövények és ehető virágok vegyszermentes ter­mesztésével foglalkozó balástyai Saliverzum Kft. ügyvezetője. A javaslatok neves budapesti éttermek híres séfjeitől érkeztek a különböző kategóriákban.

– A jövőben fi­­gyelni és vigyázni kell arra, hogy megfeleljünk a besorolással járó elvárásoknak, amire a 2019-ben kapott Aranyszalag minőségtanúsító védjegy is kö­­telez bennünket – tette még hozzá.

A Sándor família minőségi növényeket termeszt. Fotó: Karnok Csaba

A cég a balástyai Gajgonya tanyai részen működik családi gazdaságként – már Viktória 6 hónapos kisfia is szedett növényt a fóliában –, benne dolgoznak szülei, Sándor Mihály és Sándorné Bitó Éva, valamint nővére és más közeli rokon. A szülők el­mesélték: 12 évig dolgoztak egy zöldségkutatónak, majd egy fő­városi francia étterem biztatására fogtak minőségi minizöldségek és saláták termesztésébe fóliában és szabadföldön.

Mindenből több fajtát nevelnek. A vírus előtt közel 60 étteremnek szállítottak – remélik, a pandémia után ez folytatódik –, közte szegedinek és villányinak, de Bu­­dapest a fő célpont. Árujuk mindig frissen, mosva és csomagolva érkezik, és közvetlenül a felhasználóhoz kerül, kiiktatva a köztes kereskedelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában