A polgármester bízik a sikeres folytatásban

2021.01.10. 09:13

Új bölcsőde épülhet Maroslelén

2019 októberében vette át Maroslele vezetését Martonosi György korábbi polgármestertől Drimba Tibor. A település első embere úgy véli, az eltelt idő alatt Maroslele infrastruktúráját eredményesen fejlesztették, részben ennek köszönhető, hogy fiatal családok választják lakóhelyül a községet.

Tóth A. Péter

Drimba Tibor a lakók érdekében kiemelt feladatának tartja az infrastrukturális beruházások megvalósítását. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Az önkormányzati választást követően polgármesterként egy nagyon jó szakmai csapatot ve­­hettem át, élén Dóka Tímea jegyzővel, aki különösen sokat segített az elmúlt egy évben – mondta lapunknak Drimba Ti­­bor polgármester.

Kiemelte, tavaly az idős korosztály egészségmegőrzése nagy kihívást jelentett számukra. A szociális szférában és a közétkeztetésben dolgozókra is nagyobb teher és több feladat hárult.

A járvány átírta az eredeti elképzeléseket. Az önkormányzati feladatok ellátásában sokat segített a környék településeinek vezetőivel és a térség országgyűlési képviselőjével kialakított jó munkakapcsolat.

Drimba Tibor a lakók érdekében kiemelt feladatának tartja az infrastrukturális beruházások megvalósítását. Fotó: Szabó Imre

– Szeretnék ugyanolyan eredményeket felmutatni évek múlva, mint elődöm, Martonosi György polgármester. Több alkalommal is meglátogatott Lázár János országgyűlési képviselő, valamint Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei ön­­kormányzat elnöke is, mindkettőjükkel előremutató megbeszéléseket folytattunk. Nagyon sok segítő szándékú ember él településünkön, így könnyű helyzetben vagyok – folytatta a település első embere.

Maroslelén 2020-ban a legnagyobb beruházás a szenny­vízhálózat kiépítése volt.

Új bölcsőde megépítésére 132 milliót, a meglévő óvoda felújítására összesen 34 milliót nyert az önkormányzat. Az infrastrukturális fejlesztések részben megvalósultak, a településnek iskolája és óvodája van, hamarosan új bölcsőde épülhet. Ötmillióból a temető belterületi járdája újult meg, 18 milliós belügyminisztériumi támogatással pedig utakat építettek.

– Szerencsés helyzetbe kerültünk hét esztendeje, amikor megépült az M43-as autópálya, és a lehajtó Maroslelén került kialakításra, hiszen a három nagyváros – Szeged, Hódmező­vásárhely és Makó – tizenöt percnyi autózással elérhetővé vált. A kormányzati családtámogatásnak köszönhetően felértékelődtek ingatlanjaink, az áruk nagyjából megháromszorozódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában