az egyetemisták oltása is folyamatos

2021.01.30. 07:00

Újabb otthonok lakóit és dolgozóit oltották be a megyében

Vásárhelyen, Mindszenten és Kisteleken is beadták a védőoltást az idősotthonokban élőknek és dolgozóknak. Közben folyamatos az orvostanhallgatók oltása is. 72-vel nőtt a fertőzöttek száma a megyében.

Munkatársainktól

Bálint Gabriella az Otthon vezetõje is felvette az oltást. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Hetvenen kapták meg a Pfizer vakcinát pénteken a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. Ötvenhárom lakó és tizenkét dolgozó a második, míg öt új dolgozó az első adag oltóanyagot kapta meg. Az otthon mindszenti tagintézményében is oltottak január 29-én, ott mind a tizenkét érintett az első dózist kapta meg.

Hetvenen kapták meg a Pfizer vakcinát pénteken a vásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában. Fotó: Frank Yvette

Bálint Gabriella intézményvezető közölte,

senkinél nem alakult ki súlyosabb mellékhatás, az oltás helyének érzékenységét és némi fáradékonyságot említettek.

Az elmúlt három hétben oltottak valamennyien jól érzik magukat

– tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy a lakók és munkatársaik védelmében addig nem enyhítenek a szabályokon az intézményekben, amíg nem lesz 60-70 százalékos az átoltottság hazánkban.

Bálint Gabriella szerint látva az első kör eredményességét, kollégáik és lakóik is egyre bátrabbak az oltás felvétele kapcsán. Megjegyezte, a jelenlegi élethelyzet miatt különösen fontos a mentális támogatás, hogy enyhítsék a lakók esetleges félelmeit, de az igazi felüdülést majd az hozza el, amikor ismét találkozhatnak hozzátartozóikkal.

Bálint Gabriella az Otthon vezetõje is felvette az oltást.
Fotó: Frank Yvette

Mindeközben csütörtökön a kisteleki Napsugár Otthon lakói és dolgozói is megkapták a védőoltást, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ oltócsoportja adta be összesen 112 személynek a Pfizer-BioNTech vakcinát Krizsán Tibor intézményi háziorvos közreműködésével. Ez 70 gondozottat és 42 dolgozót jelent. Kiderült, már az intézményi háziorvos is megkapta az oltóanyagot, és mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon és vegye fel az oltást.

Január közepe óta folyamatban van a szegedi negyed-, ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók oltása is

– erről már Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja beszélt az M1-nek adott interjújában. Elmondta, az operatív törzs oltási tervének értelmében ezek a hallgatók is az egészségügyi dolgozók közé tartoznak. Kiderült az is, hogy a fiatalok nagy számban jelentkeztek a vakcinára és jól halad az oltási program Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában