Keresett szakembereket képeznek

2021.01.14. 14:00

A Vasváriban minőségi oktatást nyújtanak

Az iskolában folyó magas színvonalú oktatást igazolják a visszatérő, egykori diákok, az elégedett munkaadók és azok a szülők, akik úgy érzik, nyugodt szívvel rájuk bízhatják gyermekük oktatását. Az idén 108 éves Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumban a megújulást, a folyamatos fejlődést és fejlesztést kiemelten fontosnak tartják.

Tóth A. Péter

Vasváriban a jelmondatunk: Fiatal energiák a százéves falak között. A tanulás eredményességét korszerű digitális eszközökkel és folyamatosan megújuló módszerekkel biztosítjuk

– mondta lapunknak Sutka Irén igazgató. Hozzátette, elsősorban azokra a reál érdeklődésű fiatalokra számítanak, akik szakmai tudásuk mellett általános műveltségüket is szeretnék bővíteni. Az idén érettségiző vagy érettségi vizsgát szerzett 25 év alatti fiatalokat is várják, a szakmával rendelkező felnőttek pedig munka mellett tanulhatnak a Vasváriban.

Változatos képzések a Vasváriban

Az iskola egyedülálló lehetőséget kapott arra, hogy egy mintaprogram keretében, az informatika területén okleveles technikusi képzést indíthat 2021 szeptemberében. Ez a képzéstípus a végzett tanulók számára automatikus belépést biztosít a szakirányú felsőoktatásba. A Vasvári informatika és távközlés ágazatát választók a szoftverfejlesztő és -tesztelő szakmát tanulhatják akár hagyományos technikumi formában, akár nyelvi előkészítő évfolyammal kiegészítve. Utóbbi esetben a diákok a programozási ismeretek megszerzése mellett magas óraszámban tanulják az angol és a német nyelvet is.

A közösségépítésre is hangsúlyt fektetnek. Fotó: Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum

– A gazdálkodás és menedzsment ágazat iskolánk legrégebbi profilja. A vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmát azoknak ajánljuk, akik szívesen foglalkoznának a kis- és középvállalkozásokkal kapcsolatos feladatokkal. Harmadik képzési területünk, a nyelvi előkészítő évfolyammal kombinált kereskedelem ágazat tovább bővíti a választható szakmák körét.

Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus képzésben magyar és idegen nyelven is felkészítjük tanulóinkat a különböző vállalatoknál felmerülő kereskedelmi és gazdasági folyamatokkal kapcsolatos feladatok ellátására, megtanulnak projekteket tervezni, és elsajátítják a megvalósításban való részvétel módszereit is

– fogalmazott az intézményvezető.

Tartalmas közösségi élet

Öt sikeres Erasmus+ mobilitási pályázat révén a tanulók és tanáraik számos európai országban bővíthetik ismereteiket. A „Határtalanul” pályázatok keretében osztályaik vajdasági és erdélyi iskolák osztályaival dolgoztak együtt. Fontosnak tartják a mozgáskultúra fejlesztését is. Ennek jegyében szervezik a művészeti iskola táncpedagógusai közreműködésével megvalósuló társastáncoktatást vagy a testnevelő tanárok által szervezett szombati kerékpártúrákat.

Sikeresen boldogulnak

Sutka Irén hangsúlyozta, a régióban a szolgáltatási szektorban bővülnek leginkább az iskolában oktatott szakmákhoz kapcsolódó munkalehetőségek: több nemzetközi központtal rendelkező infokommunikációs és technológiai vállalat, gazdasági szervezet nyitott irodát Szegeden. Kiemelt partnerük az EPAM. A Vasváriban végzetteknek olyan magas a szakmai presztízse a munkahelyeken, hogy a munkáltatók közvetlenül az iskolához fordulnak, ha minőségi munkaerőt keresnek.

Gimnáziumok és szakközépiskolák bemutatása

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában