Agy-gubancoló a könyvtárban

2021.02.09. 15:30

Nem marad el a rejtvényfejtők hónapja Makón

A makói városi könyvtár a rendkívüli helyzet ellenére idén is megrendezi a rejtvényfejtők hónapját – tájékoztatta lapunkat Galamb Katalin, az intézmény szakmai igazgatóhelyettese.

Szabó Imre

A rejtvényfejtőkről idén sem feledkezett meg a makói könyvtár. Fotó: József Attila Könyvtár

Ezúttal a rejtvényfejtők napja, azaz február 3. alkalmából Agygubancoló címmel, második alkalommal hirdette meg az irodalmi és könyves feladványok kedvelőinek a rejtvényfejtők hónapját, a farsang jegyében is.

Az olvasók tavaly egy rejtvényfejtőknek kialakított öbölben fejthették meg a feladványokat az épületen belül; különböző könyves és online segítségeket használva vehettek részt az akcióban.

Idén a zárva tartás miatt a könyvtár közösségi oldalát látogatók online, az épületen kívüli kölcsönzők pedig a könyvcsomagokba készítve találkozhatnak rejtvényekkel, műveltségi feladványokkal négy héten keresztül.

A rejtvényfejtőkről idén sem feledkezett meg a makói könyvtár.
Fotó: József Attila Könyvtár

Az első héten skandináv rejtvényeket kapnak, a későbbiekben szépirodalmi művek felismerése a feladat

báli jelenetek alapján, majd térképes játékot hirdetnek Benyovszki Móricra emlékezve, végül öt éve meghalt kortárs szerzők műveivel kapcsolatos kvízt kell megfejteni.

A megfejtéseket március 5-ig lehet beküldeni a [email protected] e-mail-címre, vagy a könyvtár előtt elhelyezett dobozba bedobni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában