A Szent István-­bazilika plébánosa volt

2021.02.27. 11:45

Elhunyt Snell György, a Szent Jobb őre

Ko­­ronavírusban elhunyt Snell György esztergom–budapesti segédpüspök, a Szent István-­bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre.

Munkatársunktól

Budapest, 2018. november 22. Snell György segédpüspök, protonotárius, kanonok, püspöki helynök beszédet mond Árpád-házi Szent Margit szobránál, amelyet szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából állítottak fel a margitszigeti domonkos rendi apácakolostor romjainál 2018. november 22-én.A szobrot Bakos Ildikó szobrászmûvész készítette. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A főpap lelki üdvéért péntek reggel fél órán keresztül szólt a Szent István-bazilika valamennyi harangja és húsz percen keresztül az esztergomi bazilika prímásharangja.

Snell György 71 éve a Békés megyei Gádoroshoz tartozó Kis­­királyságon született. 10 éves korától egészen kispap ko­­ráig a fábiánsebestyéni Szent Erzsébet-templom kántora volt. Legutóbb 2020 novemberében látogatott el Fábiánsebestyénre. A búcsú napján ő celebrálta a szentmisét, és egy Szent Gellértet ábrázoló ólomüveg ablakot adományozott az egyházközségnek.

– Egy ferences atya, Gyovai Jenő volt gyermekkoromban a fábiánsebestyéni katolikus templom lelkipásztora. A gádorosi segédkántortól tudtam meg, hogy Fábiánsebestyénnek akkoriban nem volt kántora. Tízéves voltam, amikor bekopogtam az atyához, hogy felajánlkozzak a szolgálatra. Meghallgatott és felvett. Kispap koromig ott kántorkodtam. Itt döntöttem el, hogy pap leszek. Nagyon szerettem ezt a templomot. Jenő atyához a haláláig visszajártam

– emlékezett vissza akkor Snell György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában