sérelmezte, hogy kiküldték a konyhából

2021.02.23. 10:48

Gyermekotthon dolgozójára támadt egy ott lakó asszony

Az eset 2019 októberében történt. Most a Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

delmagyar.hu

20200617 Szeged Ügyészség épülete a Stefánián. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A vádlott együtt lakott az otthonban gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltotta. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan. A nő erre trágár kifejezésekkel válaszolt.

A sértett az incidenst követően egy kolléganőjének megjegyezte, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, ő szájon vágná.

Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, alpári jelzőkkel szidalmazni kezdte és azzal fenyegette, hogy megveri.

A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált.

A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül, így a vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában