Nyáron nyit az étterem

2021.02.03. 15:30

Három vendéglátóhely működik majd Ásotthalmon

Arany T. János

20210127 Ásotthalom új étterem épül fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Már két éve, 2019 augusztusában írtunk arról először, hogy Tambura néven étterem nyílik Ásotthalom központjában az évek óta üresen álló egykori körzeti megbízotti irodában.

Nyárra megnyílik Ásotthalom új, önkormányzati beruházásból megvalósuló vendéglátóhelye. Fotó: Kuklis István

Toroczkai László, a település polgármestere akkor azt mondta, a falu lakói és az egyre növekvő turizmus miatt is fontosnak tartja egy igényes vendéglátóhely kialakítását a településen, és hogy az árak ne szálljanak el, megfizethetők legyenek, ezért az üzemeltetést az önkormányzati tulajdonban lévő Várostanya Településfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. látja majd el.

Ez az önkormányzat saját beruházása, mert Toroczkai azt szeretné, hogy a turisták, vendégek igényes kiszolgálása mellett az ásotthalmiak is otthon érezzék itt magukat. A munkálatok – a múlt héten megírt Tömörkény-házhoz hasonlóan – ebben az esetben is látványosan megtorpantak.

– Finanszírozási problémák miatt végül három ütemben valósul meg a beruházás, most tartunk végre a harmadik, befejező ütemnél, ami 40 millió forintba kerül. Finanszírozási gondok miatt húzódott ilyen sokáig, de megmondom őszintén, így terveztük, én már ezt akkor is tudtam, amikor elkezdtük, hogy ez nem két hónap alatt készül el. Azért sem sietjük el, mert közben megérkezett a koronavírus-járvány. A tervünk, hogy nyáron megnyissuk. Az a célom, hogy addigra a Tömörkény-házzal együtt már üzemeljen. Nyilván ennek a feltétele, hogy ez a vírusőrület és a bezárások szűnjenek meg

– magyarázta Toroczkai. A faluban a közelmúltban, még a második hullám kitörése előtt két vendéglátóhely is nyílt. Arra a kérdésünkre, hogy ezzel együtt, három helyet el tud-e tartani falu, a polgármester határozott igennel válaszolt.

– Nekem személy szerint célom volt már évekkel ezelőtt, hogy a korábbi, akár színvonal alatti egységeket váltsuk fel minőségi vendéglátásra. Ez a három intézmény nyártól nagyon remélem, hogy meg tud állni a lábán

– tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában