Koronavírus

2021.02.18. 07:00

Újabb vakcinaszállítmány érkezett

A makói járásban 21 háziorvos kapott az AstraZeneca oltóanyagából, amit azonnal el is kezdtek beadni. Csongrádon többnyire csak a kijárási tilalom megszegése miatt kell időnként intézkedniük a rendőröknek, és Tiszaszigeten is oltani fognak.

Munkatársunktól

Forrás: Kormányhivatal

Makói háziorvosok is kaptak az AstraZenecából

Újabb AstraZeneca oltóanyag érkezett Csongrád-Csanád megyébe. Száztíz háziorvosnak osztotta ki a kormányhivatal a 18-59 év közötti krónikus betegek oltására alkalmas vakcinákat.

A makói járásban 21 háziorvos kapott az oltóanyagból. Ezen a héten háromféle vakcinához juthatnak hozzá az orvosok, és összesen több mint 6500-an kaphatják meg a védőoltást – mondta Juhász Tünde kormánymegbízott Makón, az AstraZeneca oltóanyagok átadásakor.

Fotó: Kormányhivatal

A hónap végéig biztosan maradnak az intézkedések Csongrádon

Bedő Tamás Csongrád polgármestere arról beszélt sajtótájékoztatón, hogy Csongrádon száz-kétszáz embert olthattak be eddig a koronavírus ellen. A helyi operatív törzset is vezető Bedő Tamás bejelentette azt is, hogy a közösség általános biztonsága érdekében legalább február végéig megmaradnak a helyi szinten elrendelt védelmi intézkedések.

A veszélyhelyzeti jogrend betartatása során többnyire csak a kijárási tilalom megszegése miatt kell időnként a rendőröknek intézkedniük Csongrádon. Az elmúlt hetekben a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt csak pár esetben kellett figyelmeztetni az embereket.

Oltás Tiszaszigeten

Mohos András tiszaszigeti háziorvos közösségi oldalán írta, hogy a héten 12 idős betegüket tudják beoltani a Pfizer vakcinájával. Az érintetteket a központilag kiküldött lista alapján, az abban meghatározott sorrend szerint értesítik, a védőoltások beadása pénteken délután, és este történik majd.

Kampányt indít a Kamara

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is igyekszik segítséget nyújtani a vendéglátás területén dolgozó vállalkozásoknak. Ennek érdekében egy új kampányt indítanak, amelyben összegyűjtik és közzéteszik a megye területén működő, kiszállítással is foglalkozó vendéglátóipari vállalkozásokat.

Az adatbázis elkészítéséhez kérik, hogy a szakmában dolgozók töltsék ki a kamara weboldalán található rövid kérdőívet. Az elkészült szolgáltatólistát a kamara honlapján, Facebook-oldalán, és hírlevelében teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában