Két első és egy harmadik helyezés

2021.02.12. 12:31

Kiválóan szerepeltek a Vedres tehetségei

Egy tucat díjat osztottak ki az Én és az építészet című megyei rajzpályázaton a középiskolásoknak, ebből hármat a Szegedi SzC Vedres István Technikum diákjai hoztak el. Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara által meghirdetett verseny legszebb alkotásaiból hamarosan kiállítást rendeznek Szegeden.

Tóth A. Péter

Hárman is felállhattak a képzeletbeli dobogóra a Vedresből. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Tavaly ősszel a megye általános és középiskolás diákjai számára hirdettek rajzpályázatot. A művek megkötés nélkül, tetszés szerinti technikával készülhettek; ceruza, szén, akvarell, olaj, kollázs, montázs, makett, kisplasztika mellett várták a videókat, számítógépes grafikákat, prezentációkat és tik-tok-alkotásokat.


Hárman is felállhattak a képzeletbeli dobogóra a Vedresből.
Fotó: Karnok Csaba

A középiskolás korosztály 12 díja közül hármat a Szegedi SzC Vedres István Technikum tanulói hoztak el, és a kiállításra méltónak minősített 120 pályamű közé az iskola több diákjának alkotása is bekerült. Természet utáni festményével Frányó Hajnalka 11. M osztályos tanuló első helyezést ért el, felkészítő tanára Kalmár Dorka volt. Dobsa Barbara Evelin 12. A osztályos tanuló szintén első helyezett lett, Kakuszi Bettina 9. ÉG osztályos tanuló számítógépes grafikájával harmadik helyezést ért el, őt Egervölgyi Lilla készítette fel a versenyre.

Frányó Hajnalka Utcarészletek című képe vegyes technikával készült, a Kelemen László utcát és a környező épületeket ábrázolja. Hajnalkához a szerves építészet áll a legközelebb, a tervezés és kivitelezés olyan kombinációja, ami a természettel és az emberi kényelemmel egyaránt összhangban van. A győztes a későbbiekben restau­rátorként szeretne továbbtanulni. Dobsa Barbara Evelint az építészeten belül a modern irányzat érdekli, különösen megragadja, hogy a kreativitását megmutathatja egy-egy épületben. Barbara pedig azt hangsúlyozta, hogy Petri Gergő tanár úr felkészítésének köszönhetően sikerült ennyire szépen szerepelnie.

A kiállítás anyaga jelenleg online módon tekinthető meg a megyei építészkamara honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában