Megszépülnek a közintézmények

2021.02.12. 19:32

Korszerű közösségi terek épülhetnek Nagylakon

A nagylaki községháza felújítását tavaly ősszel fejezték be, és a községben idén sem állnak le a fejlesztésekkel. Energetikai korszerűsítés, játszótérépítés és turisztikai fejlesztések egyaránt szerepelnek a tervek között.

Tóth A. Péter

A település kulturális és szociális intézményeit is korszerűsítenék. Fotó: Nagylak Község Önkormányzata

– A gazdasági programunknak megfelelően figyeljük a pályázati kiírásokat, és a lehetőségek alapján pályázunk. Bízom benne, hogy legyőzzük a láthatatlan ellenséget és hamarosan tarthatunk kapcsolatokat erősítő rendezvényeket – mondta lapunknak Kolozsvári Rozália polgármester. Hozzátette, a Magyar falu program nyertes pályázatainak köszönhetően a temető előtt megépülhet a parkoló, mozgáskorlátozott-parkolóhellyel és kerékpártárolóval, így a sírkert és a templom előtti tér rendezettebbé válik.

Tavaly ősszel befejeződött a községháza teljes körű felújítása, egy TOP-os pályázat eredményeképpen kívül-belül újjá varázsolták az épületet. Idén a nagylakiak hosszú távú elképzelései között szerepel a művelődési ház, a könyvtár és közösségi tér intézmények energetikai korszerűsítése.

A település kulturális és szociális intézményeit is korszerűsítenék.
Fotó: Nagylak Község Önkormányzata

– Folyamatban van egy pályázatunk a Magyar Labdarúgó Szövetségnél az újjáalakult focicsapatunknak öltöző építésére. A játszóterünkön cserélni tudjuk a fészekhintákat, a homokozót. Gondozásmentes fém játszótéri eszközöket tudunk beszerezni, lesz kötélpiramis, láncos híd és egyensúlyozó – folytatta a településvezető.

A Falugondnoki Szolgálat kialakításával az önkormányzat szeretné a nagylakiak mindennapjait megkönnyíteni, legkorábban 2021. május 1-jétől tudják indítani az új szociális ellátási formát. Az óvoda épületének felújításával létrehoznának egy szociális szolgáltatóházat, amelyben a sportolási és beszélgetési lehetőségek mellett helyet kapna az idősek nappali ellátása, a szociális gondozónő és a falugondnok.

– Tervezzük a nagylaki települési értéktár létrehozását. A kormány 2021–2027-es fejlesztési időszak infrastruktúra-fejlesztési elképzeléseibe nagy örömünkre belekerült a Nagylakot Makóval összekötő kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése. Ez kiváló lehetőség arra, hogy bekapcsolódjunk a megye turisztikai vérkeringésébe – hangsúlyozta Kolozsvári Rozália.

Az óvoda épületének felújításával létrehoznának egy szociális szolgáltatóházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában