Helyi közélet

2021.02.22. 09:51

Közösséget formált a polgármesterekből

Munkatársunktól

20210217 Szentes Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára, a 3. számú választó kerület országgyűlési képviselője Fotó: Majzik Attila (MA) Délmagyarország

Fotó: Majzik Attila

– Hét éve tartok 2-3 havonta polgármesteri találkozókat, amelyeken megbeszéljük a terveket és a pályázati kiírásokat. A rendezvény, amihez hasonlóról sem hallottam, tulajdonképpen ötletbörze, arra törekszünk, hogy minden település megtalálja a számítását, megvalósuljanak a számukra fontos fejlesztések – mondta Farkas Sándor, a Csongrád-Csanád megyei 3. számú egyéni választókerület parlamenti képviselője, agrár­miniszter-helyettes.

Hozzátette: alkalmanként szakpolitikusokat, szakértőket is meghív, akik előadásokat tartanak, felhívják a figyelmet az aktuális lehetőségekre. A találkozók legtöbbször baráti beszélgetésekkel zárultak, de 2020 ebből a szempontból is rendhagyó év volt.

Legutóbb Csengelén találkoztak, és mind a 22 választókerületi polgármester megjelent, általában 18-20 vesz részt az eseményeken.

– Eredményesek az egyeztetések, átnézzük a terveket, a rendelkezésre ál­­ló keret­összegeket például a Magyar Falu programban, és mindenki elmondja, mit szeretne megvalósítani. Előfordul, hogy a másik település javára lemondanak pénzről, hogy az megvalósíthassa a maga projektjét. Ezeket nem felejtjük el, táblázatban vezetjük, és legközelebb ők következnek a szükséges pluszforrás biztosításával – közölte a képviselő.

Hozzátette: Gyopáros Alpár kormánybiztos is rendszeresen megemlíti, náluk mennek a legszervezettebben a dolgok, utólag sincs semmi probléma.

– Örülök, hogy összetartó közösség formálódott a polgármesterekből, így a munka is könnyebben megy, ráadásul páran már családostól együtt járnak kirándulni is – árulta el Farkas Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában