Hódmezővásárhely

2021.02.08. 18:50

Oltják a katonákat is

Több mint négyezren fertőződtek meg a honvédelmi állományból a szigorú rendszabályok ellenére. Elsőként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer-oltóanyagot a vásárhelyi laktanyában is.

Munkatársunktól

A vásárhelyi laktanyában először január közepén oltottak Pfizer-vakcinával.

Fotó: Fotó: Búz Csaba

Az oltási sorrendben azok a katonák kaphatják meg először a vakcinát, akik a közeljövőben kezdik meg külszolgálati vagy missziós feladataikat. Utánuk következnek azok, akik részt vesznek a járványügyi védekezésben, a kiemelt honvédelmi feladatokban, készenléti szolgálatban dolgoznak.

Az érkező vakcinák mennyisége alapján a teljes aktív szolgálatot ellátó állományt beolthatják rövid idő alatt 22 oltóponton, illetve 95 oltóhelyen.

A további személyi állomány immunizációja a jóváhagyott ütemtervben haladhat.

Benkő Tibor honvédelmi mi­­niszter elmondta: a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Mi­­nisztérium oltási protokollja követi a kormány stratégiáját. Ennek megfelelően elsőként az egészségügyben dolgozók kaphattak a vakcinából.

A vásárhelyi laktanyában először január közepén oltottak Pfizer-vakcinával.
Fotó: Fotó: Búz Csaba

A határvédelmi feladatokba bevont egészségügyi szakszemélyzet, illetve az Egészségügyi Központban dolgozók kapták meg elsőként a Pfizer-oltóanyagot az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében is.

Az első oltáskor, január kö­­zepén Borbényiné dr. Pusztai Erzsébet orvos alezredes, az Egészségügyi Központ parancsnoka úgy fogalmazott: a központ katonái jobban rálátnak az oltás elmaradásának kocká­zataira, így az ott dolgozók több­­sége igényelte a vakcinát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában