Lehetőségként tekintenek az 55-ös útra – parkolót is kialakítanak

2021.02.21. 12:40

Termelői piac épül a főút mellett

Az 55-ös főút forgalmára építve alakít ki termelői piacot Öttömös az út mentén, egy lebontott ház helyén. A beruházás 35 millió forintba kerül.

A. T. J.

Lebontották a romos házat az 55-ös út mellett. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Ahogy Szeged felől érkezve jobbra kanyarodunk az 55-ös főútról Öttömös felé, azonnal feltűnik, hogy valami hiányzik. Az út másik oldalán a sarkon egy régi, romos épület állt, amit nemrég lebontottak. A törmelékek elszállításán és a terület rendezésén folyamatosan dolgoznak. Arról, hogy mi készül, Dobó István polgármester nyilatkozott.

– A csárdával szemben egy helyi termelői piacot szeretnénk kialakítani. Igazából ez a projektünk a már meglévő igényekre próbál reagálni, mert láttuk azt éveken keresztül, hogy a helyi termelők az 55-ös mellett kipakolnak krumplit és más zöldségeket, és a főút forgalmára építve ezeket megpróbálják értékesíteni. Ennek szerettünk volna megfelelő környezetet biztosítani egy egyszerű kis piac formájában, néhány fedett asztallal és egy kiszolgálóépülettel, amiben he­­lyet kap a mosdó, egy kisebb raktár, amit a jogszabályok előírnak – magyarázta.

A 35 millió forintos fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert összegből valósítja meg a falu.

– Az épület lebontása után a piac mellett parkolót is kialakítunk. Ez is többéves projektünk, aminek a megvalósítása elhúzódott, mert kétszer át kellett terveztetni, engedélyeztetni – mondta Dobó István.

Lebontották a romos házat az 55-ös út mellett.
Fotó: Török János

– Úgy gondolunk, arra, hogy az 55-ös út itt halad el a település mellett, lehetőségként kell tekintenünk, ezért próbálkozunk ezzel a fejlesztéssel. A jövőben a belterületi piacot is szeretnénk felújítani, arra is kész terveink vannak, pályáztunk is rá, csak az nem nyert – tette hozzá a polgármester.

Öttömösön folyamatosak a fejlesztések: öt középület – az önkormányzati konyha, az orvosi rendelő, a közösségi ház, a sportöltöző és a polgármesteri hivatal – energetikai korszerűsítése kezdődött meg a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában