a makói járásban 21 háziorvos kapott belőle

2021.02.16. 16:37

Újabb adag AstraZeneca oltóanyag érkezett a megyébe

Jelenleg 110 háziorvos kapott belőle – olvasható a Csongrád Csanád Megyei Kormányhivatal közösségi oldalán.

delmagyar.hu

20210213 Szekszárd Folytatódik a megyében a koronavírus fertőzésétől védő oltás sorozat, melyben a háziorvosoké a főszerep – mondta dr. Horváth Kálmán Tolna megye kormánybiztosa, a Megyei Oltási Munkacsoport elnöke. Harminc háziorvosi praxis kap egy-egy üvegcse AstraZeneca-vakcinát, amely tíz-tíz fő, 18 és 59 év közötti krónikus betegségben szenvedő beoltásához elegendő. Kilencven háziorvosi praxis kap egyenként tizenkét ember beoltására elegendő Pfizer-vakcinát, amellyel a 74 évesnél idősebbeket oltják be. Fotó: Makovics Kornél mk Tolnai Népújság

Forrás: Tolnai Népújság

Fotó: Illusztráció / Makovics Kornél

Február 16-án 110 háziorvosnak osztották ki a 18-59 év közötti krónikus betegek oltására alkalmas vakcinákat. A makói járásban 21 háziorvos kapott belőle.

Juhász Tünde kormánymegbízott az AstraZeneca makói átadásán többek között arról is beszámolt, hogy jelenleg háromféle vakcina áll rendelkezésre, valamint több mint 6500-an kaphatják meg az oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában