A személyes találkozásban bíznak az iskolában

2021.03.12. 18:10

Elhalasztották a meghallgatást

A személyes zenei meghallgatást nem helyettesítik online alkalmasságival a vásárhelyi Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Iskolájában.

T. Sz.

Új időpontban, április közepére tervezik a zenei meghallgatást az általános iskolában. Fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

Eredetileg március második hetében, előre egyeztette időpontokban fogadták volna a hat-hét éves gyerekeket és szüleiket a Szent István király templomban. Mint azt Magyar Andrea igazgató lapunknak elmondta: gyakran a felnőttek is nehezen nyílnak meg kamera előtt, az óvodások sem egyformán reagálnak a hagyományostól eltérő helyzetre. Az iskola pedagógusai a gyerekeket nem szerették volna kitenni az online meghallgatás személytelenségének. Magyar Andrea szerint ráadásul csalóka lehetne az eredmény azoknál, akiket feszélyez a távolságtartó szituáció. Ezért döntöttek úgy, hogy lehetőség szerint április 12 és 14. között pótolják a zenei alkalmasságit.

Bár félbemaradt az előzetes regisztráció, a korábbi évekhez hasonló az érdeklődés.

Az alkalmassági felmérésen főként a zenei, ritmikai és hallási területekre fókuszálnak, rövid ritmusgyakorlattal és énekléssel, egy rövid ismerkedő beszélgetéssel kiegészítve.

Szeptembertől két osztály indítását tervezik a 2020 őszétől a domonkos nővérek fenntartásában működő, immár városi beiskolázású intézményben. A Kodály Zoltán értékeire alapozott művészeti nevelés és oktatás továbbra is emelt szintű. Ahogy korábban kérdésünkre Deák Hedvig általános főnöknő megfogalmazta:

– A zenei nevelés történelmi okok miatt is ezer ponton kapcsolódik a keresztény hithez, hiszen a katolikus egyház liturgiája énekes műfaj. A Kodály-módszerben az a nagyszerű, hogy valamennyi gyerekben meglátja az ének-zenei képzés lehetőségét. A művészeti nevelés a materiális világnál magasabb értékeket nyit meg a gyerekek előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában