A szegváriak szavazhatnak a rendelőintézetről

2021.03.26. 12:46

Elkészültek az egészségház látványtervei

Szegváron 142 millió forintból újítják fel az 1970-es években épített egészségközpontot. Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke, Szegvár volt polgármestere a hivatalos közösségi oldalán közzétette az új homlokzat háromféle lehetséges látványtervét. A szegváriakat arra kérte, szavazzanak, melyik tetszik nekik legjobban, annak megvalósítására tesz javaslatot a település polgármesterénél.

Kovács Erika

Három látványterv is készült. Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Az egészségközpontot még a '70-es években építették. Akkor rendkívül modern épületnek számított. A kor divatja szerint lapostetős épület lett. Az egészségközpont magába foglalja az orvosi rendelőket, a fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálatot is. Az emeleten pedig két lakás található.

Három látványterv is készült. (A) Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

A fél évszázados épület megérett a teljes körű felújításra. A TOP-os forrásból nyert 142 millió forintból magas tetőt kap, épületgépészeti felújításokon esik át. Kicserélik a belső burkolatokat, kialakítanak egy harmadik orvosi rendelőt is, hogy ismét három orvosa lehessen a településnek. Felújítják a fogorvosi rendelőt és a védőnői szolgálat helyiségeit is. Az elnyert forrásból új bútorokra és orvosi műszerek beszerzésére is költenek. A két szolgálati lakást szintén felújítják. A munkálatok várhatóan 2022 októberére készülnek el.

(B). Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

– A projekt engedélyezési terveit még Szegvár előző vezetése adta be. Az „Egészségház felújítása Szegváron” pályázat 2020. november 11-én közgyűlési hatáskörben hozott elnöki döntés értelmében támogatásra került, majd ezt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága 2020. december 21-án jóváhagyta – tájékoztatta lapunkat Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke.

(C) Fotó: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

– Az orvosi rendelő új homlokzatának látványtervei elkészültek, a szomszédos kastélyépülethez hasonló sárga színű lesz. A látványtervek közül a szegváriak véleményét figyelembe véve szeretnénk dönteni, ezért arra kértem a helyieket, hogy a hivatalos Facebook-oldalamon közzétett bejegyzés alatt kommentben szavazzanak, melyik látványterv tetszik jobban. A legtöbb szavazatot kapott látványterv megvalósítására teszek javaslatot Szabó Tibor György polgármester úrnak – mondta a megyei közgyűlés elnöke.

Nagyon sokan szavaztak. A kommentelőknek az „A” és a „C” jelű homlokzati tervek is tetszenek, a „B”-re egyelőre nem voksolt senki. Az „A” jelű terv a napsugaras oromzatú házakra hasonlít. Ilyen házak korábban szép számmal voltak Szegváron. A „C” jelű tervben pedig a tetőtéri rész körablakai ragadták meg az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában