Fogadóóra a semmiből

2021.03.29. 13:55

Pusztaszeren vásárlás közben még a helyi képviselőkkel is beszélhetsz

Tavaly októbertől tartanak a pusztaszeri piacon fogadóórákat. Az önkormányzati képviselők szombatonként reggel 8-tól 9 óráig találkoznak az éppen bevásárló lakosokkal, akik elmondhatják ötleteiket, panaszaikat. Már több olyan probléma volt, ami ott vetődött fel, és azóta megoldódott.

Imre Péter

A múlt szombaton Sági Mihály önkormányzati képviselő tartott piaci fogadóórát. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Körmendi Zsuzsa önkormányzati képviselő ötlete nyomán tavaly október elejétől szombatonként fogadóórákat tartanak a piacon, illetve az irodájában Pusztaszeren. Máté Gábor polgármester elmondta, a településük kicsi, hétköznapokon is sok lakossal összefutnak, beszélgetnek, de ez újabb lehetőség a konzultációra. A múlt szombaton Sági Mihály volt a soros, ezúttal azonban nem akadt panaszos.

– A faluban élek és dolgozok, rendszeresen találkozok az emberekkel, naponta legalább nyolccal-tízzel csak a boltomban, és ott is beszélgetünk településünk ügyes-bajos dolgairól. Jó ez a fogadóóra, de főleg azoknak a képviselőtársainknak biztosít plusz találkozási alkalmat, akiket munkájuk vidékre szólít, így csak délután, este érnek haza és a hétvégén jobban ráérnek – mondta.

Több visszatérő probléma akadt az eddigiek során, de arra is kíváncsiak lettek volna, milyen rendezvényeket, eseményeket hiányolnak a helybeliek, persze, a koronavírusos időszak az ötletelésnek sem kedvezett.

– Javasolom majd a következő formális testületi ülésen, hogy változtassunk az időponton, mert nálunk már fél 9 felé vége a piacnak, ezért tartsuk 7 és 8 óra között

– közölte.

A múlt szombaton Sági Mihály önkormányzati képviselő tartott piaci fogadóórát.
Fotó: Kuklis István

Példaként elmondta, hogy Bitó Zsoltnak az egyik piaci fogadóórán panaszkodtak a földutak állapotára, bejárta a megnevezett útszakaszokat, ahol rosszak voltak a közlekedési viszonyok, és azóta az utakat már rendbe is hozta az önkormányzat. A munkástelepiek hozták fel, hogy a buszfordulójuknál nincs megfelelő világítás, a sötétben alig látnak.

Pár hete megoldódott ez a gond is: mozgásérzékelős, LED-es, napelemes lámpatestet helyeztek ki oda. Szintén munkástelepi problémát orvosoltak a sűrűbb szemétszállítással, 1 hónap helyett most minden páratlan héten történik meg.

Legközelebb április 10-én Körmendi Zsuzsa várja a lakosokat, majd Katona Mária, április 24-én pedig Nagy Emese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában