Az elmúlt évek technológiai váltását követik a fejlesztéssel

2021.03.21. 07:02

Májusra megújul Szatymaz honlapja

A szatmyaz.hu portál házi fejlesztésben készült 2006-ban, statikus tartalma, megjelenése azóta nem változott. Májusra a kor követelményeinek megfelelően alakítják át, hogy az okoseszközökkel is „barátságban” legyen.

K. A.

Májusra felfrissül a település portálja. Illusztráció: DM

– Ha mobiltelefonnal vagy tablettel próbálunk szörfözni Szatymaz honlapján, nehézségekbe ütközünk, a menügombok kezelhetetlen méretűek, az eligazodás sem könnyű – mondta Kémeri Attila. A portál szerkesztője hozzátette, 15 éve még nem volt elvárás, hogy hivatalos ügyeinket mobiltelefonon is intézhessük, ám ma már az.

Többszörösére nőtt a felhasz­nálók információigénye, a hi­vatali ügyintézés előtt szinte mindenki online tájékozódik. Mindez felgyorsult a 2020-as és 2021-es évek járványügyi korlátozásai kapcsán: a hivatalok a világhálóra költöztek.

Ma már a vendég vagy a po­­tenciális befektető legtöbbször a weben találkozik először Szatymazzal.

– A lakossági tájékoztatás és ügyintézés segítése mellett fontosnak tartjuk a hozzánk érkezők igényeit is. E szempontok alapján, a képviselőkkel egyetértésben döntött a polgármester a honlap megújításáról – mondta a munkát koordináló kommunikációs vezető.

Májusra felfrissül a település portálja.
Illusztráció: DM

Az előkészítésben és a tesztelésben Gémes Antal informatikus működik közre, kiemelt cél, hogy az elmúlt évek technológiai váltását kövessék a fejlesztéssel. Az ízléses grafikai megoldások, a korszerű megjelenés, az áttekinthető tartalom és jó kezelhetőség a település megújulásának üzenetét hordozza.

Az új honlap optimálisan, „felületérzékenyen” jelenik meg majd minden platformon, legyen az asztali képernyő, laptop, mobiltelefon vagy tablet. A keresési funkciót kiterjesztik a folyamatosan feltöltött hivatalos dokumentumokra és rendeletekre is. Az eligazodást segíti az oldal alján elhelyezett honlaptérkép is.

– Hangsúlyosan jelennek majd meg a települési programok, a turisztikai lehetőségek és a szatymazi értéktár elemei. Frissítjük és javítjuk az eredeti szöveges tartalmat, de bőven lesznek újak is. Beépítünk egy áttekinthető eseménynaptárt, és akadálymentesítjük az ol­dalt, valamint a külső támadások ellen is bebiztosítjuk – mondta Kémeri Attila, hozzátéve, az új oldallal májusban találkozhatnak először az internetezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában