Határozatlan idejű sztrájkot hirdettek a munkások

2021.03.02. 09:15

Makói sztrájk: reagált a cég

A múlt héten 24 órás sztrájkot hirdettek, mivel nem sikerült a feleknek megegyezniük, így kedden, azaz ma 14 órától határozatlan idejű munkaszünetet ígértek.

delmagyar.hu

20210217 Makó Conti sztrájk. Újra sztrájkolnak majd a makói Continental dolgozói Fotó: Szabó Imre SzI Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Szabó Imre

Múlt hét csütörtökön a felek hajlandóságot mutattak aziránt, hogy kollektív szerződésben rögzítsék az esetlegesen megállapodott pontokat. Ezt követően pénteken a Makói Gumiipari Szakszervezet (MGSZ) visszautasította a munkáltató azon kezdeményezését, mely arra irányult, hogy ezen kollektív szerződésre vonatkozó egyeztetésébe a másik két szakszervezetet: Contitech Dolgozók Független Szakszervezete (CDFSZ) és Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) is bevonja a törvényi kötelezettségekkel összhangban.

Az MGSZ így ismét felállt a tárgyalóasztaltól és egy határozatlan idejű munkabeszüntetést jelentett be 2021. március 2. kedd 14:00 órai kezdettel, anélkül, hogy a munkáltató megoszthatta volna konstruktív javaslatait a helyzet rendezésére vonatkozóan.

A munkáltató 2021. március 2. kedd 14.30- ra kitűzte a kollektív szerződés tárgyalásának következő időpontját, melyen mindhárom szakszervezet megjelenésére számít.

– Vállalatunk álláspontja továbbra is változatlan arra vonatkozóan, hogy értékeinkkel összhangban, az egyenlő érdekképviselet jogát minden munkavállalónk és mindhárom szakszervezetünk – CDFSZ, MGSZ, MTSZSZ – részére biztosítani kell – közölte a munkáltató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában