Koronavírus

2021.03.05. 07:00

Maszkot és fertőtlenítőt kapnak a makóiak, Székkutason az időseket oltották

Aki SMS-t kap, vegye fel a maszkját, menjen el az oltópontra és adassa be a védő­oltást – ezt kéri mindenkitől Müller Cecília. A hétvégén ugyanis tömeges oltás lesz, az érintetteket üzenetben értesítik ma is. Székkutason a második adag vakcinát is megkapták az idősek.

Kiss Anna

20210301 Szolnok Dr Szénási Szilvia háziorvos elkezdte a regisztráltak oltását a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyaggal. Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap

Forrás: Új Néplap

Fotó: Mészáros János /Illusztráció

Csütörtök reggelre tovább emelkedett a fertőzöttek száma megyénkben is, már 19 431 beteget tartanak nyilván. Csongrád-Csanád így a hetedik helyen áll a megyék fertőzöttségét tekintve. A vírus megfékezése céljából hétvégén tömeges oltás lesz megyénkben is, a 60 év alatti krónikus betegek kapják meg az AstraZeneca és a Sinopharm oltóanyagot a kórházi oltópontokon.

Őket SMS-ben értesítik a háziorvosok arról, hogy hol és mikor kapják a védőoltást.

Sándorfalva

Csütörtökön a sándorfalvi önkormányzat dolgozói is besegítettek a helyi orvosoknak a településen élő, regisztrált személyek értesítésébe. Müller Cecília országos tiszti főorvos arra hívta fel a figyelmet csütörtökön, hogy az SMS-re nem kell válaszolni, viszont aki értesítést kap, vegye fel a maszkját, menjen el az oltópontra és adassa be a vakcinát.

Székkutas

A székkutasi önkormányzat beszámolója szerint március 5-től a Murgács Kálmán Művelődési Ház aulájában nyújtanak segítséget a vakcinainfo.gov.hu oldalon történő regisztrációban. Fontos, hogy erre időpontot kell kérni, ezt a 30/537-3593-as telefonszámon tehetik meg. A településen egyébként csütörtökön a második adag Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcinát is megkapták az idősek.

Már a második adag vakcinát kapták meg a székkutasi idősek Bakos Attila háziorvostól. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Makó

Szintén csütörtökön Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere bejelentette, hogy a jövő hét elején minden háztartásba két darab FFP2 típusú védőmaszkot és két darab 60 milliliteres kézfertőtlenítőt juttatnak, valamint egy tájékoztatót is mellékelnek, ami az aktuális információkat tartalmazza.

Szeged

A csütörtök délelőtt bejelentett kormányzati intézkedéseknek megfelelően elmarad a jövő hétvégére tervezett Szent István téri vásár Szegeden, ezt a Szegedi Városkép és Piac Kft. adta hírül. A közösségi oldalukon közzétett bejegyzésben azt írták, hogy a Mars téri piac működésével kapcsolatban várják a pontos szabályokat.

Bordány

Szintén a bejelentés után adta hírül közösségi oldalán a bordányi könyvtár is, hogy március 8-a és 22-e között szünetelnek a könyvtári szolgáltatások. Jelezték, hogy aki szeretne kölcsönözni, az pénteken még megteheti 8 óra és 16 óra 30 perc között. A kéréseket a [email protected] címen és a 30/965-0771-es számon fogadják, valamint a faluház és könyvtár közösségi oldalán keresztül üzenetben is leadhatók az igények.

Nem marad el

Ugyanakkor a járványhelyzet ellenére sem marad el a fiatal zeneszerzők fesztiválja, amit ezúttal az online térben rendez meg az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Ház. Az intézmény internetes közösségi oldalán lesznek láthatók a koncertek március 9-én és 10-én.

A nézők szórakoztatásáról az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának, az SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnáziumnak és az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Ének-zene Tanszékének művésztanárai és hallgatói gondoskodnak, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház művészei is fellépnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában