Vége lesz a sztrájknak?

2021.03.04. 19:48

Megállapodás születhet a makói Contitech ügyében?

Tájékoztatást kapott szerkesztőségünk a Continental Országos kommunikációs vezetőjétől, hogy milyen megoldással kívánnak véget vetni a makói sztrájknak.

delmagyar.hu

20201127 Makó Continental - külső képek. Fotó: Szabó Imre SzI Délmagyarország

Fotó: Szabó Imre

„A mai napon bejelentett, 2021. március 8. hétfőtől kezdődő országos korlátozások következtében a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látjuk szükségesnek a munkatársaink és családjaik védelmének érdekében.

Jövő hétfőtől alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre

is fel kell készülnünk, az egészségünk védelmében. Ezért ma délután azt a döntést hozta vállalatunk, hogy felajánljuk a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig.

Ma délután már megosztottuk ezen javaslatunkat mindhárom szakszervezetünkkel, azaz az CDFSZ, MGSZ és MTSZSZ képviselőivel, melyre a felek nyitottságot mutattak. Az így helyreállítandó

munkabéke mellett 2021. december 31- ig mindhárom szakszervezetünk bevonásával szeretnénk az új kollektív szerződést megkötni.

Bízunk benne, hogy az érdekképviseletek támogatják a lépést, melynek egyeztetésére meghívtuk a feleket ma estére.”– írja a közleményben Hornyacsek Zoltán Országos kommunikációs vezető.

Ha a felek megállapodnak, akkor véget érhet a február közepe óta húzódó vita és sztrájksorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában