Lesz folytatás

2021.03.04. 15:00

Szegedi könyv a patikusokról

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság havilapjának februári számában Kata Mihály emeritusz professzor méltatja a Patikák és patikusok című könyvet.

K. A.

A Dlusztus Imre – Temesvári Márta szerzőpáros által jegyzett könyvet a szegedi Nemzeti Értékek Könyvkiadó gondozta.

A műben hetven patikuscsalád, illetve gyógyszertár – köztük a forráskúti Szent Kereszt és a kiskundorozsmai Thurzó – története olvasható számos szakmatörténeti érdekességgel együtt.

Patikus volt Klösz György fényképész, aki a szegedi nagyárvízről készített panorámaképeket, Rozsnyai Mátyás, az első magyar nyelvű sakk-könyv szerzője, Örkény István, Tömörkény István, Csontváry Kosztka Tivadar, Rippl-Rónay József vagy a transzformátor egyik atyja, Zipernowsky Károly. A kötet számos szegedi vonatkozású témát dolgoz fel, mint például Dávid Lajos és Issekutz Béla munkásságát.

– A szerzők, a fotósok és a szerkesztők kitűnő, hivatásunkhoz méltó kötetet állítottak össze, amit kollégáinknak, gyógyszerészhallgatóknak, a patikák dolgozóinak és az olvasóknak jó szívvel ajánlok – írja recenziójában a gyógyszerész professzor. A kiadótól kapott információink szerint lesz második kötet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában