Áder János kezdeményezéséhez csatlakoztak

2021.04.22. 15:12

1 millió forinttal támogatja a megye az árvákat

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére a napokban alapítvány létrehozását indította el. Ehhez járult hozzá a Csongrád-Csanád megyei önkormányzat.

delmagyar.hu

20210330 Szeged Férfiak fókuszban. Képen: Gémes László a megyei közgyűlés elnöke. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az árván maradt gyermekek megsegítésére, Magyarország államfőjének és feleségének nemes kezdeményezésére létrehozott Regőczi István Alapítványt Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata egymillió forint felajánlásával támogatja. Az alapítvány nevét viselő Regőczi István katolikus pap egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott.

Csongrád-Csanád Megye Közgyűlése nevében Gémes László elnök, az önkormányzat vezetése és dolgozói személyes felelősségüknek érzik e nemes ügyben létrehozott alapítvány támogatását. Magánemberként is hozzájárulásukat adják, és arra kérnek minden Csongrád-Csanád megyében élőt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a koronavírus-járvány áldozatainak árván maradt gyermekeit. A szolidaritás és a segítségnyújtás ilyen kifejezése közösségeink összetartozását is erősíti – írták közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában