Megyei koronavírus információk

2021.04.12. 17:59

55 ezernél is több oltást adtak be eddig az SZTE munkatársai

Több dolgozó is fertőzött a vásárhelyi bölcsődékben és óvodákban. Süteményekkel, kávéval és virágcsokrokkal lepték meg az egészségügyi dolgozókat Szegeden, miközben a Vöröskereszt a rászorulók védekezését segíti. Az egyetem COVID-19 call centert is indított.

Kiss Anna

20210226 Sándorfalva Dr. Nagymihály Sándor háziorvos rendelése képen: AstraZeneca korona vírus elleni oltás fotó: Török János TJ Délmagyarország

Fotó: Illusztráció: Török János

Hétfőn ülésezett a vásárhelyi Operatív Stáb, ahol Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy jelenleg 315 vásárhelyi van karanténban. A bölcsődékben és az óvodákban is vannak koronavírusos dolgozók. Beszélt arról is, hogy múlt héten a rendőrség 16 helyszíni bírságot, 7 szabálysértési feljelentést és 9 figyelmeztetést rótt ki a kijárási tilalom és a maszkviselés be nem tartása miatt. A piacon néhány figyelmeztetésen kívül nem volt más teendőjük.

Kiderült, a helyi hivatalban a regisztrációs forródróton keresztül már 195 személynek segítettek az oltásra való regisztrációban, a strandon pedig már igénybe vehetőek a gyógyászati szolgáltatások oltási igazolvány felmutatásával.

Folyamatos a koronavírus elleni oltások beadása a megyeszékhelyen, a Szegedi Tudományegyetem oldalán megjelent adatok szerint az intézmény munkatársai április 10-ig 55 ezer 740 személyt oltottak be.

Egyébként egy COVID-19 call centert is indított az SZTE a 62/546-800-as telefonszámon, így itt lehet hétfőtől péntekig 8 órától 18 óráig feltenni a koronavírussal és a védőoltással kapcsolatos kérdéseket.

Oltási igazolvánnyal lehet gyógyászati szolgáltatást igénybe venni a vásárhelyi fürdőben. Fotó: Török János

A napokban egyébként több ajándék is érkezett a szegedi klinikákra, ezzel igyekeztek meghálálni a fáradtságos munkáját az egészségügyi dolgozóknak. A mórahalmi TulipGardentől virágcsokrok érkeztek több osztályra, míg a Szegedi sütikommandó csoport több mint 500 dolgozónak sütött finomságot, vagy vitt bolti süteményt, kávét és üdítőt. A sütikommandók a szegedi mentőállomásra is vittek az adományaikból.

Eközben a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezete is megállás nélkül dolgozik, most legfőbb céljuk, hogy segítsenek a koronavírus-járványban azokon, akik rászorulnak.

Adományokat fogadnak és szállítanak ki, többek közt védőeszközöket, fertőtlenítőszereket, tisztasági csomagokat juttatnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában