Felgyő

2021.04.26. 15:30

Ali B zenével küzd a bezártság ellen

Bepakolja a hangtechnikát a kocsiba, keres egy üres teret, és máris indulhat a buli. Bánszki Alex, azaz Ali B rögtönzött szabadtéri DJ-szettekkel szeretne egy kis jókedvet csempészni az emberek mindennapjaiba.

M. A.

DJ Ali B, felgyõi zenész. Fotó: Bánszki Alex

– Még az első hullám idején láttam az olaszoknál, hogy az erkélyekre mentek ki, és ott zenéltek. Ez nagyon megtetszett, de úgy gondoltam, hogy én inkább elhagyatott helyeket keresek, hogy ne zavarjam a hangerővel a szomszédokat – mesélte mosolyogva. A felgyői fiatalember már több mint 15 éve DJ-zik, neki is hiányoznak már a bulik és a közönség.

DJ Ali B, felgyõi zenész. Fotó: Bánszki Alex

– Nagyon rossz, hogy nem tudunk igazán emberek közé menni, együtt bulizni. Ezekkel a kitelepülésekkel azt szeretném, ha lenne egy kis hangulat, az emberek kicsit ki tudjanak kapcsolódni. Jókedvet szeretnék hozni az életükbe – magyarázta.

Ali B hétvégente zenél, vá­­laszt egy üres teret a DJ-pult felállításához, a zenét pedig a közösségi oldalán közvetíti élőben.

Zenélt már így Felgyőn, Csongrádon és Szentesen is, de a Balatonnál is szívesen kimenne egy szabadstrandra.

– A járványügyi szabályokra is figyelek, ezért is választok olyan helyeket, ahol nem sokan járnak. Ha valaki hall a környéken, az azért megáll, táncol, fényképezget. Kiabálnak, hogy „őrült vagy, nyomjad!” A jövő héten is szeretnék zenélni, akkor Szeged környékén keresek majd egy helyet – mondta el Alex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában