4 ovi-focipálya épült Hódmezővásárhelyen

2021.04.16. 19:07

Belépés csak tiszta cipővel!

Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utcából közvetített pénteki online ünnepségen 4 ovi-focipályát adott át Márki-Zay Péter polgármester. Az Oldalkosár utca mellett a Magvető utcán, Kishomokon és a Pálffy utcában is épült pálya.

Kovács Erika

Hódmezõvásárhely, 20210416. Oldalkosár utcában elkészült az ovi foci pálya. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A beruházást a Magyar Labdarúgó Szövetség anyagi támogatásával valósították meg. Mind a négy pálya műfüves, négy évszakban használható, a méretük 14x26 méter.

– Az összesen 80 milliós projekt 10 százalékát önkormányzatunk fizette. Két helyszínen, a Pálffy utcai óvodánál és a kishomoki ovi-focipályánál több milliós talajrendezési munkálatokat is kellett végeztetnünk – mondta Márki-Zay Péter.

– Két intézményi területen lévő pályát egyelőre csak az óvodások használhatják. Az Oldalkosár utcánál lévőnél a használati feltételeket feltüntettük egy táblán. A szabályok betartásával ide bárki beléphet

– folytatta.

Az Oldalkosár utcai ovi-focipálya nyitvatartását a Hódtó-Parkhoz igazítják. Fotó: Frank Yvette

A pálya nyitva tartását a közeli Hódtó Park nyitva tartásához igazították. A polgármester hangsúlyozta, a cél, hogy a kisgyermekes családoknak egy új mozgáslehetőséget kínáljanak.

Azt kérte, váltócipővel, tiszta lábbelivel, saját labdával használják a pályát, stoplis-, szöges- és sáros cipővel ne menjenek rá az állagmegóvás érdekében.

– A kishomoki játszótérnél nyitott az ovi-focipálya, nincs még védőkerítés sem. Ott is arra kérünk mindenkit, hogy normál időben, a környéken élők zavarása nélkül használják a pályát és ügyeljenek az épségére. Remélem, sok örömet okoz majd a fiataloknak ez a játék- és sportolási lehetőség – mondta.

Az avatáson részt vett a kivitelező és a beruházás műszaki ellenőre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában