Szentes

2021.04.19. 20:08

Együttműködést kötött a város és a Jókai Színház

Szakmai együttműködésre lép Szentes városa és a békéscsabai Jókai Színház, jelentette be Szabó Zoltán polgármester és Seregi Zoltán, a színház igazgatója.

M. A.

A felújítás alatt álló szentesi Tóth József Színház és Vigadó. Fotó: Majzik Attila

– Egy együttműködés alapjait fektettük le. A közös munka pontjai még kidolgozás alatt vannak, de az biztos, hogy szakmai együttműködés lesz – tájékoztatott a polgármester.

A város képviselői nemrég Békéscsabán jártak egy egyeztetésen, akkor merült fel, hogy össze kellene fogni a két település kulturális életét.

– Úgy tudom, hogy a szentesiek már nagyon várják, hogy ez a csodálatos épület végre megteljen élettel, színházzal és művészettel, úgyhogy nagy várakozással tekintünk az együttműködés elé. Az elején tartunk, most próbáljuk meghatározni azokat a feltételeket, amikben ez a kooperáció működhet. Szeretnénk majd Szentesre hozni a Jókai Színház produkcióit, mi partnerként szeretnénk besegíteni, de emellett szerepel más is az elképzeléseinkben. Egyéb előadásokkal és más közművelődési programokkal is szeretnénk majd előállni – fogalmazott Seregi Zoltán az épülő Tóth József Színház és Vigadó bejárásán.

A felújítás alatt álló szentesi Tóth József Színház és Vigadó. Fotó: Majzik Attila

A színházigazgató hozzátette, örülnek a város és a kulturális intézmény együttműködésének, és remélik, tartalommal is sikerül majd megtölteni a közönség megelégedésére.

Az, hogy mikortól láthatóak a békéscsabai produkciók a Tóth József Színház színpadán, még kérdéses, ugyanis a színházterem átadásának még nincs ismert dátuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában