Szeged

2021.04.26. 09:07

Ezeket tapasztaltuk a tömeges oltás helyszínén

Beindult mától a tömeges oltás, melyre az EESZT Lakossági Portálon lehetett regisztrálni.

delmagyar.hu

A szervezés gyakorlatilag semmi kivetni valót nem hagy maga után a Tisza Lajos körút 97. szám alatti I. sz. Szakorvosi Rendelőben kialakított oltóponton.

A főbejáratnál katonák segítenek a tájékozódásban, nagyon kedvesen útba igazítanak olyanokat is, akik esetleg nem értesültek róla, hogy a rendelés jelenleg szünetel az épületben. Az előtérben regisztrációs asztaloknál van az első állomás, ahol a magunkkal vitt nyilatkozatot megnézik, megmérik a testhőnket és útba igazítanak, melyik emeleten találjuk meg a nekünk kellő oltóhelyet.

Az emeleteknél szalagokat feszítettek ki, megadva ezzel a kötelező haladási irányt, hogy még véletlenül se alakulhasson ki tumultus.

A megfelelő emeletre érve székekkel elkerített térben veszik fel adatainkat, és kapjuk meg az oltási igazolást. Az emeletet úgy alakították ki, hogy minden rendelő egy-egy oltóhelynek felel meg. minden oltóhelyhez tartozik egy ügyintéző, akinek a laptopja hátulján az oltóhely számát tüntették fel.

Profi, jól szervezett munka zajlik a rendelőintézetben kialakított oltóponton.

Az adminisztráció nem tart tovább pár percnél, és ezután 8 perccel nagyjából sorra is kerül az ember. A kabátlevétellel, vakcinabeadással és elköszönéssel együtt nem tart tovább a kijelölt oltóhelyen tartózkodás 4 percnél, az egész művelet pedig nagyjából 20-25 percet vesz igénybe.

Természetesen a helyszínen még megkérnek, hogy üljünk le egy negyed órát, vagy bóklásszunk az épületen belül, ha történne valami, akkor azonnal el tudjanak látni. Persze nem történt semmi. Mind az érkezőknek, mind a várakozóknak volt bőven helyük, lehetett tartani egymástól a távolságot. Jelenleg a Sinopharmmal oltják az ide érkezőket, aki ma kapta a vakcinát, azoknak egy hónap múlva kell ugyanebben az időpontban visszatérniük a második adagra.

Az épületből az udvarra vezető ajtón lehet távozni, ahol a nyitott nagykapun keresztül kerülhetünk vissza a városi forgatagba.

A szervezést nagyon profin megoldották, a gépezet olajozottan működik, a személyzet kedves, és a tű nem olyan nagy, mint ahogy az általában a fotókon látszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában