Elhunyt Gilinger István

2021.04.06. 10:24

Gyászol a Szentes Polgárőr Egyesület

Elhunyt Gilinger István egyesületi elnök. A Szentes Polgárőr Egyesület megemlékezése.

delmagyar.hu

Gilinger István (1951-2021), a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségében életének 70. évében elhunyt.

A polgárőr mozgalomban 23 éven keresztül végzett önzetlen társadalmi munkát a csongrádi polgárőrségnél, 2014-től Szentes Város közbiztonságának védelmében tevékenykedett a szentesi polgárőrség élén.

Szentesen 2014. óta folyamatosan töltött be vezető tisztséget. Előbb, mint elnökhelyettes, 2015. decemberétől pedig elnökként vezette a szentesi egyesület munkáját.

Fotó: Kárpáti Lajos

A megyében más polgárőr egyesület megalakulásánál is nyújtott támogató segítséget, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség munkájában is tevékenyen részt vett járási koordinátorként, illetve felügyelő bizottsági tagként.

Aktív, társadalmi munkás személyiség volt. A polgárőr mozgalomban végzett tevékenységéért számos alkalommal kapott elismerést, kitüntetést. Legutóbb a Magyar Posta méltatta oklevéllel kiemelkedő munkáját.

A Szentes Polgárőr Egyesület vezetőjeként számos civil szervezettel vette fel, illetve tartotta a kapcsolatot.

Személyében egy tenni akaró vezető egyéniséget gyászol a Szentesi Polgárőr Egyesület.

Temetéséről később intézkednek.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában