#oltás

2021.04.26. 13:05

Honvédségi oltóbuszok jártak a megyében – Galéria

Nyolc helyen járt a hétvégén Csongrád-Csanád megyében katonai oltóbusz. Nagymágocson szombaton reggel 8-tól 18 óráig oltottak Pfizer-vakcinával a katonák. Nagyon sok embert fognak beoltani, ezért hétfőn, kedden és szerdán nem fogad betegeket az SZTE I. számú Szakorvosi Rendelője Szegeden.

Munkatársunktól

Örültek a helyiek a katonák és az oltások érkezésének. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Betegek persze nem maradhatnak ellátás nélkül, ezért azoknak, akik az említett napokra kaptak időpontot, vagy éppen sürgős problémájuk van, másik épületbe kell menniük. A teljes lista az egyetem honlapján, az u-szeged.hu oldalon található.

Nyolc helyen járt a hétvégén Csongrád-Csanád megyében katonai oltóbusz. Nagymágocson, Balástyán, Földeákon, Kiszomboron, Apátfalván, Ül­­lésen, Ásotthalmon és Bordányban.

Nagymágocson szombaton reggel 8-tól 18 óráig oltottak Pfizer-vakcinával a katonák. Összesen 180 helyi kapta meg az első védőoltását a művelődési ház udvarára beállított mobil oltópontban, vagyis egy átalakított buszban. Idősek és fiatalok egyaránt voltak az oltásra várók között.

Szántó Tibor az utóbbi életkorú csoportba tartozik.

 

– Szeretném magam védettnek érezni, és ezzel is védeni a szüleimet és nagyszüleimet, valamint minden ismerősömet. Örülök, hogy megkaptam az első védőoltást. Nem fájt, remélem, különösebb mellékhatásai sem lesznek – mondta a fiatalember.

Balástyán a Tanodán alakították ki az ideiglenes oltópontot a honvédek. Az oltóbuszban itt is Pfizer-vakcinát vehettek fel a regisztráltak.

– 180 embert oltunk be, és ahogy máshol, itt is 8 órakor kezdtük és 18 órakor fejeztük be az oltásokat – tájékoztatta lapunkat Szuly Levente őrnagy, katonaorvos.

– Most már nagymértékben érinti a Covid a települést, sajnos halottaink is vannak. A lakosság komolyan veszi a veszélyt, a körzetemben a re­­gisztráltak 80 százalékát már beoltották. Én magam hét­­főn Moderna-, kedden Si­nopharm-vakcinával oltok – mondta el a Délmagyarországnak a helyszínen tartózkodó Györe Ferenc, Balástya község egyik háziorvosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában